ΚΚΕ: Απαράδεκτες οι προτάσεις του πρώην υπουργού εξωτερικών Γ. Βαληνάκη για το προσφυγικό

ΚΚΕ: Απαράδεκτες οι προτάσεις του πρώην υπουργού εξωτερικών Γ. Βαληνάκη για το προσφυγικό

ΚΚΕ: Απαράδεκτες οι προτάσεις του πρώην υπουργού εξωτερικών Γ. Βαληνάκη για το προσφυγικό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 171 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, αναφέρει τα εξής:

Ως επιτακτική ανάγκη αναδεικνύεται καθημερινά η αμφισβήτηση εδώ και τώρα των συμφωνιών ΕΕ – Τουρκίας και Δουβλίνου, ειδικά κάτω από το βάρος των τελευταίων εξελίξεων με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών σε νησιά και σύνορα.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί αντί να δείξει την πυγμή της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, που ευθύνονται γι’ αυτήν την κατάσταση και η οποία είναι βούτυρο στο ψωμί της πολιτικής Ερντογάν και στα γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζει με όχημα το προσφυγικό, επιλέγει να υλοποιήσει με κάθε τίμημα τις συμφωνίες αυτές και να προχωρήσει παρακάτω τα αντιδραστικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Σχέδια που έχουν να κάνουν με τον έλεγχο της Ενέργειας, των δρόμων μεταφοράς της, τον έλεγχο αγορών και σφαιρών επιρροής, σε σύγκρουση με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, αυτά που οδήγησαν στη διάλυση του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας, που προκαλούν μέχρι σήμερα χιλιάδες ξεριζωμένους.

Οι απαράδεκτες και αισχρές προτάσεις μεταφοράς αυτών των ανθρώπων σε ξερονήσια από διάφορους πολιτικούς όπως και του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Γ.Βαληνάκη, εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο την πολιτική της μετατροπής της χώρας μας σε μόνιμη φυλακή για να προστατεύεται το «φρούριο» της ΕΕ.

Επιδιώκεται να στραφεί ο Ελληνικός λαός κατά των θυμάτων προσφύγων και μεταναστών, ενισχύοντας τη ξενοφοβία και το ρατσισμό και διαμορφώνοντας έτσι το έδαφος για να δικαιολογείται η πολιτική Ερντογάν, που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον κόσμο για τους δικούς του σκοπούς.

Η αναγκαία φύλαξη των συνόρων στα νησιά και στον Έβρο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για να νομιμοποιούνται ακροδεξιές φωνές και δράσεις, ανοικτές και συγκαλυμμένες ρατσιστικές κραυγές, για να μένουν τελικά στο απυρόβλητο οι θύτες αυτής της πολιτικής.

Καλούμε το λαό των νησιών μας να απομονώσει τόσο τον αντιδραστικό εθνικισμό και την καταστολή όσο και τον επικίνδυνο κοσμοπολιτισμό της θεωρίας των “ανοιχτών συνόρων”. ‘Ομοψυχία” και συμμαχία να έχει ο λαός μέσα στους αγώνες του, κόντρα στις αστικές κυβερνήσεις και τους ιμπεριαλιστικούς εταίρους τους.

Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι ατελέσφορη και έχει καταστεί ανενεργή.

Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου και να μη δημιουργηθούν νέα, ούτε κλειστά, ούτε ανοιχτά. Να γίνονται διαδικασίες υποβολής ασύλου στα τουρκο-συριακά και στα τουρκο-ελληνικά σύνορα όπου είναι συγκεντρωμένοι οι πρόσφυγες και με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ να μεταβαίνουν στις χώρες προορισμού τους.

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa