Συνάντηση του Θ. Νικηταρά με επαγγελματίες της Κω για την αναβάθμιση της πόλης

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Κω αναφέρει τα εξής:

Με αντικείμενο την αναβάθμιση των λειτουργιών και της εμφάνισης της πόλης, στο πλαίσιο του μεγάλου στόχου της δημοτικής αρχής για την ανάδειξη της επωνυμίας της Κω, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, 4 Μαρτίου, συνάντηση του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά με τους επαγγελματίες της οδού Αντωνίου Ιωαννίδη, Πλατείας Ελευθερίας και Πλατείας Καζούλη.

Ο Δήμαρχος ζήτησε τη συνεργασία των επαγγελματιών, κάνοντας λόγο για ιστορική ευθύνη όλων στη λειτουργία της πόλης.

Η ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της Κω, τόνισε χαρακτηριστικά, διαμορφώνει την ταυτότητα του νησιού και την τοπική οικονομία, καθορίζει σε σημαντικό βαθμό τη θέση του νησιού μας στο τουριστικό γίγνεσθαι.

 

 

Η δημοτική αρχή, σημείωσε ο Θεοδόσης Νικηταράς, εκτιμά ότι αδικείται η ιστορικότητα σημαντικών κτιρίων που αποτελούν μνημεία, όπως το Μουσείο και τα κτίρια της Πλατείας Ελευθερίας, του ΟΡΦΕΑ και της Δημοτικής Αγοράς.

Σε αυτή την κατεύθυνση, κάλεσε τους επαγγελματίες να απελευθερώσουν τον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου, το οποίο πρέπει να φωτιστεί κατάλληλα ώστε να καταστεί ελκυστικό σημείο αναφοράς για την πόλη και το νησί μας.

 

 

Στην ίδια κατεύθυνση ζήτησε τη συνεργασία των επαγγελματιών για τη βελτίωση των τρόπων σκίασης στα καταστήματα της Πλατείας Ελευθερίας, ώστε με τον

κατάλληλο φωτισμό να αναδειχτούν τα ιστορικά κτίρια, δημιουργώντας ένα μοναδικό περιβάλλον προσέλκυσης τουριστών στο κέντρο της πόλης και κατά τις βραδινές ώρες.

 

 

Στο διάλογο που ακολούθησε, σε κλίμα συναίνεσης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης, επιβεβαιώθηκε η διάθεση όλων να συμβάλλουν στην ανάδειξη της μοναδικής φυσιογνωμίας της πόλης ως ανοιχτού αρχαιολογικού πάρκου, επ΄ωφελεία των επιχειρήσεων και της τοπικής κοινωνίας στο σύνολό της.

Η χθεσινή συνάντηση αποτελεί την αφετηρία διαλόγου, στην ίδια κατεύθυνση, με τους επαγγελματίες στο σύνολο του νησιού.