Ο εθελοντισμός, βασικό στοιχείο του Μαραθωνίου Ρόδου

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στο Νότιο  Αιγαίο αποτελεί επίσης μία μεγάλη γιορτή εθελοντισμού καθώς εκφράζει ένα σύνολο αρχών που προάγουν τις άξιες και τα ιδανικά της αλληλεγγύης. 

Ο εθελοντισμός συμβάλλει στην ενίσχυση της συλλογικότητας και της ανθρώπινης επικοινωνίας, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους δρομείς κατά τη διάρκεια του Αγώνα. Η «ραχοκοκαλιά» του Μαραθωνίου Ρόδου είναι οι εθελοντές (οργανωμένες ομάδες ή μεμονωμένοι), διαδραματίζοντας ένα εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, διασφαλίζοντας την επιτυχία κάθε διοργάνωσης! 

Σημειώνεται ότι ο όμιλος H Hotels Collection έχει αναλάβει τη χορηγία εθελοντισμού του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου μαζί με τη χορηγία του αγώνα των 5 χλμ, υποστηρίζοντας ένα από τους πλέον «νευραλγικούς» τομείς της διοργάνωσης. 

Όποιος θέλει να υποστηρίξει ενεργά τον Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου, δεν έχει παρά να ενταχθεί στη μεγάλη οικογένεια των εθελοντών του αγώνα. 

«Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου προάγει το ιδεώδες του «ευ αγωνίζεσθαι» και αναδεικνύει την αξία της ομαδικής συνεργασίας μέσα από τον εθελοντισμό. Η επιτυχής διεξαγωγή του αγώνα βασίζεται  σε μεγάλο ποσοστό στους εθελοντές μας, στην οργανωμένη ή μεμονωμένη προσφορά. Καλούμε όλους όσοι θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της διοργάνωσης, να ενταχθούν στη μεγάλη οικογένεια των εθελοντών μας», δηλώνει η πρόεδρος της Ο.Ε. του Μαραθωνίου Ρόδου,  κα Μαριέτα Παπαβασιλείου. 

Προϋποθέσεις για να γίνεις εθελοντής
Η διαθεσιμότητα του υποψήφιου εθελοντή για το διάστημα της διοργάνωσης του αγώνα αποτελεί βασική προϋπόθεση, λόγω του μεγάλου βαθμού ευθύνης που αναλαμβάνει.

Στις επείγουσες καταστάσεις, όταν απαιτείται να ανταποκριθεί κάποιος εθελοντής σε κάποια κρίσιμη κατάσταση, ακολουθεί ακριβώς τα βήματα που αναγράφονται στην προσωπική διαπίστευση που έχει στην κατοχή του και αναζητά επαγγελματίες που μπορούν να είναι διαθέσιμοι μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. 

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει μέλος της μεγάλης οικογένειας του Μαραθωνίου Ρόδου, πρέπει να συμπληρώσει τη σχετική αίτηση (https://www.rhodesmarathon.gr/ el/support-2/ethelontismos-marathonios) και να την αποστείλει μέσω email στη διεύθυνση volunteers@rhodesmarathon.gr ή με φαξ στο 2241030145.