ΕΠΣΔ: «Σταματήστε τη θρασύτατη συμπεριφορά!»

«Ψεύτικη θριαμβολογία» χαρακτηρίζει η διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου τα πρόσφατα λεγόμενα του πρώην ταμία της ΕΠΣΔ Τάσου Ψυλλάκη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η Ένωση απάντησε χθες με ανακοίνωση καλώντας τον κ. Ψυλλάκη «να σταματήσει επιτέλους τη θρασύτατη συμπεριφορά του με το να προκαλεί και να δημιουργεί ψεύτικες εντυπώσεις». Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της απάντησης αναφέρει τα ακόλουθα:
«Είναι κοινώς γνωστό σε όλα τα σωματεία-μέλη της Ένωσης ότι, από την ανάληψη των καθηκόντων μας, με τήρηση κάθε προβλεπόμενης από το νόμο και το καταστατικό της Ένωσης διαδικασίας, είναι συνεχής ο αγώνας μας για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου στη Δωδεκάνησο.

Κύριο μέλημά μας η προώθηση του αθλήματος, ο συντονισμός και η άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς για την πραγματοποίηση υψηλών στόχων. Μέχρι σήμερα έχουμε αποδείξει με έργα και πράξεις ποιοι είμαστε, από τότε που νομίμως και υπηρετώντας το δίκαιο αναλάβαμε το δύσκολο ρόλο της σωστής διοίκησης και διαχείρισης της Ένωσης.

Ο κ. Ψυλλάκης και οι συμπλέοντες με αυτόν, πολύ καλά γνωρίζουν ότι εμείς αναλάβαμε τη διοίκηση της Ένωσης, χωρίς να εξαναγκάσουμε κανέναν σε παραίτηση, αλλά σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων και κατόπιν εκπεφρασμένης βούλησης και δήλωσης των σωματείων-μελών της Ένωσής μας περί αποδοχής και υποστήριξής μας, ενώ αντίθετα είναι τοις πάσι γνωστά τα γεγονότα της κακής διαχείρισης και απιστίας των διοικούντων κατά την προηγούμενη από εμάς Διοίκηση.

Η υποβληθείσα το 2013 μηνυτήρια αναφορά τέθηκε στο αρχείο από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου μετά από πρόταση του εισαγγελέα για τυπικούς λόγους, χωρίς να γίνει δίκη και να αποφανθεί το Δικαστήριο, μπαίνοντας στην ουσία της υπόθεσης, για τη διάπραξη του αδικήματος της υπεξαίρεσης.

Ο κ. Ψυλλάκης εκμεταλλευόμενος αυτό, εμφανίζεται πλέον ως «ήρωας» και κηρύσσει εαυτόν και τους λοιπούς υπόλογους «αθώους» αν και γνωρίζει ότι όσα αποδεικτικά στοιχεία υπάρχουν στα γραφεία της Ένωσης και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, μαρτυρούν το αντίθετο και δεν είναι δυνατόν να τον απαλλάξουν από την ευθύνη, αφού αυτός και οι λοιποί τότε διοικούντες είναι υπόλογοι και δράστες του κακουργήματος της απιστίας και της κακής διαχείρισης για ποσό πλέον των 220.638 ευρώ, για το οποίο δεν έχει ακόμη αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Καλούμε τον κ. Ψυλλάκη να σταματήσει την ψεύτικη θριαμβολογία και τη διεξαγωγή λαϊκών συνεντεύξεων και αντί να πανηγυρίζει,  για τα οποία επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Τον καλούμε να παραδώσει στο κοινό όλα τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, όπως την έκθεση των ορκωτών λογιστών-ελεγκτών, στην οποία περιλαμβάνονται ενδεικτικά:  πληρωμές δύο τιμολογίων που καταχωρήθηκαν και απεικονίστηκαν στο βιβλίο ταμείου της ΕΠΣΔ ύψους 6.003,69€ και 8.665,74€ αντίστοιχα, δύο φορές σε δύο διαφορετικά έτη ως νέες δαπάνες καθώς και την πληρωμή 12.000€ με απόδειξη ενώ είχε εκδοθεί  τιμολόγιο 6.000€, για μπετά στην περιοχή Βληχά (ίσως να είχαμε ενωσιακό γήπεδο και σε αυτήν την περιοχή και δεν το ξέραμε!)  και να μην απομονώνει κάποια μόνο έγγραφα για τα οποία κατασκευάζει δικές του δικαιολογίες. Να σταματήσει επιτέλους τη θρασύτατη συμπεριφορά του με το να προκαλεί και να δημιουργεί ψεύτικες εντυπώσεις.

Τα σωματεία και όλοι μας ξέρουμε ποια θέση αξίζει και ποια θέση έχει ο καθένας μας ανάλογα με την αξία του και την πραγματική και ουσιαστική προσφορά!!! Η αθώωση ή η καταδίκη κηρύσσεται από το Δικαστήριο σε δίκη, με την έκδοση δικαστικής απόφασης και όχι με το να τεθεί η δικογραφία στο αρχείο για τυπικούς λόγους μετά από πρόταση του εισαγγελέα. Η αθώωση ή η καταδίκη είναι η φωνή του κάθε συμμετέχοντος στην Ένωση, που έχει άποψη και εικόνα του καθενός και κάνει τη σωστή τοποθέτηση στη θέση που αξίζει στον καθένα από εμάς! Δυστυχώς για αυτούς δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου και θα προασπίσουμε το συμφέροντα της Ένωσης μέχρι τέλους. Να υπενθυμίσουμε ότι την περίοδο 2013-2014, της τελευταίας διοίκησής τους, δεν υπήρχε κανένα σωματείο της δύναμης της ΕΠΣΔ, σε Εθνικές Κατηγορίες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σωματεία στη Football League και ένα στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία, που πιστεύουμε ότι και αυτό την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα ανέλθει στη Football League.

Υ.Γ. 1 Οι κανονισμοί ποδοσφαίρου έχουν αλλάξει.
Υ.Γ. 2 Ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες, όπως έχει αποφασίσει η Γ.Σ. των μελών της ΕΠΣΔ.
Υ.Γ. 3 Θα ήταν μεγάλη μας χαρά το Φεβρουάριο του 2022, η παρέα του κ. Ψυλλάκη να διεκδικήσει τη διοίκηση της Ένωσης».