Ξανά στο εδώλιο 47χρονος  που κατηγορείται για ασέλγεια στα παιδιά του

Κατηγορούνταν ότι ασέλγησε στα παιδιά του, αθωώθηκε από το πρωτόδικο δικαστήριο και την προσεχή Δευτέρα θα δικαστεί εκ νέου, για την ίδια υπόθεση, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, μετά από έφεση του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου.

Ο λόγος για έναν 47χρονο ο οποίος παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη μετά από καταγγελία που έκανε η πρώην σύζυγός του. Σύμφωνα με αυτή, ο συγκεκριμένος πατέρας φέρονταν ότι, στην Κω, κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο 2010 έως τον Δεκέμβριο 2011, ασέλγησε στα παιδιά του.
Σε βάρος του 47χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου παραπέμφθηκε σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Πράγματι η υπόθεση εκδικάστηκε στις 23 Απριλίου 2018 και στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για τη διάπραξη του αδικήματος σε βάρος ενός παιδιού (κατηγορούνταν συνολικά για δύο παιδιά), ωστόσο το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Νίκου Κυριακού τον απάλλαξε από κάθε κατηγορία κρίνοντάς τον κατά πλειοψηφία (3-4) αθώο.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, απολογούμενος ο 47χρονος όχι μόνο αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται αλλά ισχυρίστηκε πως όλα σχεδιάστηκαν από την πρώην σύζυγό του, η οποία, όπως επεσήμανε, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

«Το έκαναν για να με εξευτελίσουν» είχε πει χαρακτηριστικά στο πρωτόδικο δικαστήριο ο 47χρονος ο οποίος είχε επισημάνει ότι είχε σχέσεις με τα παιδιά του όπως κάθε πατέρας, ότι τα αγαπάει, είναι λογικός, προστατευτικός, τα νοιάζεται και ενδιαφέρεται για αυτά.
«Δεν είμαι αυτός που κατηγορούμαι αλλά ένας πατέρας φυσιολογικός, ένας άνθρωπος που έχει πετύχει πράγματα στη ζωή του. Κάνω έναν αγώνα για να σφίξω τα παιδιά μου στην αγκαλιά μου που μου τα άρπαξαν με αυτό τον τρόπο και αυτή τη στιγμή ζω με αυτό τον πόνο».

Τελικά το δικαστήριο αθώωσε τον 47χρονο κατά πλειοψηφία, ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα, ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου με την οποία ο 47χρονος είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες.
Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αίτηση που κατέθεσε η μητέρα των δύο ανήλικων κοριτσιών δια της δικηγόρου της κας Αγγέλας Καρακατσάνη, στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου ζητώντας για συγκεκριμένους λόγους τους οποίους ανέφερε, να ασκηθεί έφεση από τον Ανώτατο Εισαγγελικό λειτουργό στο πλαίσιο της διακριτικής του ευχέρειας. Η αίτηση έγινε αποδεκτή και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 9 Μαρτίου.