Ξεκινούν εργασίες στατικής ενίσχυσης και οικοδομικών παρεμβάσεων στο ΙΚΑ Ρόδου

Το ιδιόκτητο κτήριο που διαθέτει στη ΡΟΔΟ αποφάσισε ομόφωνα να αξιοποιήσει πλέον μετά από 28 ολόκληρα χρόνια παντελούς αδράνειας, η δοίκηση του ΕΦΚΑ, με σχετική απόφαση που υπέγραψε και έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο διοικητής κος Χρήστος Χάλαρης.

Το κονδύλι που εγκρίθηκε και προϋπολογίστηκε για την εκτέλεση των στατικών και άλλων εργασιών για το ΙΚΑ της Ρόδου, ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ (2.132.800 ευρώ) και σύντομα αναμένεται να διεξαχθεί δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός, όπου θα κληθούν εταιρείες να καταθέσουν τις προσφορές τους.

Σημειώνεται ότι η  διαδικασία κατάρτισης σχετικής μελέτης για τη στατική ενίσχυση του ΙΚΑ της Ρόδου, είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκινούσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου κος Δημήτρης Γάκης στις  9 Αυγούστου 2018.

Ο κος Γάκης είχε υποστηρίξει ότι με τη συγκεκριμένη μελέτη (βάσει της οποίας δημοπρατείται σήμερα το έργο)  κλείνει ένας πολυετής κύκλος αδράνειας και γραφειοκρατικών «φουρτουνών» που καθυστερούσαν το έργο και ότι θα ξεκινούσε μια  νέα φάση, ουσιαστική, αυτή της ανακατασκευής και αξιοποίησης του κτηρίου προς όφελος του ροδιακού λαού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα πρακτικά που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ήταν ομόφωνη. Τα τεύχη δημοπράτησης του έργου (διακήρυξη συγγραφή υποχρεώσεων κ.λπ.) θα γίνουν μέσα στο αμέσως χρονικό διάστημα και θα ακολουθήσει δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά, βάσει τιμής, με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης.