«Παγωμένες» οι κρατήσεις στον τουρισμό λόγω κορωνοϊού

Μιλώντας στον Ρ/Σ SKY ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, τόνισε ότι η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με γρήγορα αντανακλαστικά αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση και υπογράμμισε ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας, σε λιμάνια και αεροδρόμια.

«Δεν υπάρχουν ακυρώσεις, υπάρχει όμως αναμονή από τους τουρ οπερέιτορ. Τις επόμενες ημέρες θα μπορούμε να δούμε ποιες είναι οι τάσεις. Συνιστώ ψυχραιμία. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και η κυβέρνηση δεν αφήνει τίποτα στην τύχη», ανέφερε σχετικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργου Ματσίγκου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει στάση αναμονής ως προς τις κρατήσεις από τους Τ.Ο., ενώ αποκάλυψε ότι η αεροπορική εταιρεία Lufthansa καθήλωσε 150 αεροσκάφη.

Ο κ. Ματσίγκος τόνισε ότι μετά και τη ματαίωση της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης στο Βερολίνο, λόγω κορωνοϊού, που αποτελεί βαρόμετρο για τον τουρισμό, υπάρχει κλίμα αβεβαιότητας, ενώ είναι άγνωστο επί του παρόντος εάν θα πραγματοποιηθεί η τουριστική έκθεση της Μόσχας, η μεγαλύτερη στην ανατολική Ευρώπη.

Ο κ Ματσίγκος επισήμανε ότι ο κόσμος επηρεάσθηκε ψυχολογικά από τις εξελίξεις και το τελευταίο που σκέφτεται είναι οι διακοπές.