21χρονος κατηγορείται για τον βιασμό 18χρονης σε μπαρ της Ρόδου

Στο εδώλιο του αρμόδιου Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα 21χρονος Έλληνας που κατηγορείται για τον βιασμό συνομήλικής του αλλοδαπής από τη Νορβηγία, η οποία φέρεται να ήταν παρθένα!

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε πριν από τρία χρόνια η νεαρή αλλοδαπή (τότε ήταν 18 ετών) στην αστυνομία και είχε ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό δικογραφίας και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 21χρονου (σήμερα), ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Όπως έγινε γνωστό, όλα ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν σε μπαρ στην πόλη της Ρόδου όπου διασκέδαζαν οι δύο νεαροί.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η 18χρονη Νορβηγίδα στην αστυνομία, περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Αυγούστου 2017, πήγε μαζί με τον –τότε- 18χρονο στο πατάρι του καταστήματος και εκεί ο τελευταίος συνευρέθηκε ερωτικά μαζί της, χωρίς τη θέλησή της.

Μετά το συμβάν η αλλοδαπή κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία και προέβη στη σύλληψη του νεαρού.

Στη συνέχεια ο συλληφθείς, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους τους κ.κ. Στέλιο Αλεξανδρή και Βασίλη Μπέη,  προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του και τον παρέπεμψε στην ανάκριση.

Ο κατηγορούμενος αρνείται εξ αρχής, τα όσα του καταλογίζονται και δηλώνει ότι πράγματι έκανε έρωτα με τη νεαρή κοπέλα, όμως με τη θέλησή της.

Στην υπόθεση έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής (υποστήριξης της κατηγορίας) η 21χρονη πλέον σήμερα κοπέλα από τη Νορβηγία δια των δικηγόρων κ.κ. Ελένης Γιαννίκη και Μιχάλη Καντιδενού.

Η απολογία
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος δήλωσε πως γνωρίστηκε στο κατάστημα που εργάζεται με τη νεαρή αλλοδαπή και πως από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους άρχισαν να φλερτάρουν μεταξύ τους. Στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Αυγούστου 2017 πήγε ξανά στο κατάστημα η Νορβηγίδα, η οποία και άρχισε να φιλιέται με τον κατηγορούμενο, σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος δήλωσε.

Ακολούθως τη ρώτησε αν είχε ξανακάνει σεξ και αν ήθελε να κάνουν έρωτα καθώς και αν είχε κάποιο δεσμό ή φίλο στην πατρίδα της. Η αλλοδαπή – σύμφωνα με τον νεαρό κατηγορούμενο- απάντησε καταφατικά ως προς τον φίλο λέγοντας πως δεν είναι κάτι σημαντικό και συμφώνησε να κάνουν έρωτα, ενώ τον ρώτησε αν είχε μαζί του προφυλακτικά. Ο 21χρονος είχε δηλώσει πως όλα έγιναν με τη θέλησή της και πως σε καμία περίπτωση δεν την πίεσε για το παραμικρό.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 21χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, καθώς και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1.000 ευρώ.

Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω στις 9 Μαρτίου.