Βασ: Σταυριανός: "Τα προβλήματα  στο Παραδείσι είναι συσσωρευμένα

Τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση που επικρατεί στην κοινότητα Παραδεισίου και για τα προβλήματα που υπάρχουν, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βασίλης Σταυριανός, που επισκέφθηκε χτες το δημαρχείο για να ενημερώσει και το δήμαρχο.

Όπως δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης, το Παραδείσι έχει εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται ούτε τα σημαντικά έργα τα οποία έχει ζητήσει το κοινοτικό συμβούλιο, ενώ η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη από την έλλειψη προσωπικού.

Μάλιστα ο κ. Σταυριανός αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν εισπραχθεί τα χρήματα από την πάγια προκαταβολή για να μπορέσουν να γίνουν οι αναγκαίες δαπάνες για την κάλυψη των αναγκών στο χωριό ( σ.σ τα χρήματα πιστώθηκαν στις κοινότητες τελικά προχτές).

Μιλώντας για τις ελλείψεις σε προσωπικό υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει προσωπικό σε καμία κοινότητα ενώ η κατάσταση στο Παραδείσι είναι τραγική. «Εμείς στην κοινότητα Παραδεισίου με 4.000 άτομα είμαστε δύο άτομα, ο γραμματέας και εγώ που κάνω όλες τις δουλειές που δεν κάνει εκείνος. Έτσι δεν πάμε μπροστά, πάμε πολλά χρόνια πίσω» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ εξέφρασε και το παράπονο ότι δεν εκτελούνται έργα στο χωριό.

«Είναι ασύμφορη η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Πιστεύω κάποια στιγμή να κληθούμε από τον κ. δήμαρχο να πούμε τις απόψεις μας πάνω σε θέματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα και την κατασκευή κάποιων έργων, όπως πχ. Οι αγροτικοί δρόμοι που δεν έχουν φτιαχτεί» είπε υπογραμμίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει έργα υποδομής.

Ο κ. Σταυριανός αναφερόμενος αναλυτικά στο θέμα δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, λέγοντας ότι σκέφτεται ακόμα και να παραιτηθεί από τη θέση του, καθώς αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά για να είναι χρήσιμος στους συμπατριώτες του. Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Σε ότι αφορά το Παραδείσι μέσα στο 2019 έχουμε πάρει αποφάσεις συμβουλίου κάπου 54 και ζητήσαμε να γίνουν μεγάλα έργα. Δεν θα παρακαλώ να γίνει το αυτονόητο. Εκεί φτάσαμε να παρακαλάμε για το αυτονόητο. Ήρθα να ενημερώσω το δήμαρχο.

Θέλω να μου εντάξουν έργα.
Έχω στείλει έγγραφα με τα οποία αναφέρω τι πρέπει να γίνει.

Το σημαντικότερο έργο για το οποίο και ασχολήθηκα και το οποίο αν δε γίνει άμεσα θα σηκωθώ να φύγω να πάω σπίτι μου γιατί δε βγήκα για να εξευτελιστώ, είναι το γκρέμισμα των σπιτιών στην είσοδο του χωριού αριστερά που είναι ερείπια και τα οποία εγκυμονούν κινδύνους καθώς είναι ετοιμόρροπα και μπορούν να τραυματίσουν κόσμο. Έχω μία αξιοπρέπεια στην τοπική αυτοδιοίκηση και δεν μπήκα για να λέγομαι απλά πρόεδρος. Θέλω να είμαι χρήσιμος στους συμπολίτες μου και στους κατοίκους του Παραδεισίου και όχι να είμαι άχρηστος όπως είμαι τώρα.

Για το έργο έχω κάνει ήδη μία προμελέτη. Πρόκειται για ένα τρίγωνο 600 μέτρων στο οποίο θέλουμε να κάνουμε έναν ανθόκηπο σε δύο επίπεδα ώστε να φανεί και η εκκλησία του Παραδεισίου από τις πιο παραδοσιακές εκκλησίες της Ρόδου.

Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο όταν παίρνει απόφαση το συμβούλιο και τη στέλνει στο δήμο στους εμπλεκόμενους πρέπει από την αποστολή των εγγράφων για την κατασκευή έργων όποιος είναι υπεύθυνος να κάνει τις παρατηρήσεις του, ή να αποδεχτούν την πρόταση της κοινότητας όπως έχει ή να την απορρίψουν τελείως. Έχουν περάσει επτά μήνες από τότε και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Το δεύτερο και σημαντικότερο έργο είναι να φτιαχτούν το πνευματικό κέντρο και το ιατρείο στην κοινότητα γιατί είναι και επικίνδυνα και αντιαισθητικά. Υπάρχει και γι΄αυτό απόφαση από τις 7 Σεπτέμβρη και δεν έχουμε πάρει επίσης καμία απάντηση».