Δήλωση του Μανώλη Γλυνού  για την επέτειο της 7ης Μαρτίου

Με αφορμή την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα ο επικεφαλής της παρατάξεως «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ. Μανώλης Γλυνός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πολλαπλοί είναι οι συμβολισμοί της φετινής επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα. Ο εορτασμός συμπίπτει με την έξαρση του μεταναστευτικού προβλήματος το οποίο, έχει γίνει μοχλός πίεσης από τη γειτονική χώρα Τουρκία προς τη δική μας.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η επανένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα σηματοδοτεί πολλά. Θυμίζει τη γεωπολιτική  σημασία που έχουν τα νησιά μας  για τη χώρα.  Υπογραμμίζει τους αγώνες που έγιναν  για να είναι αυτή η περιοχή τα σύνορα όχι μόνο της χώρας αλλά και της ΕΕ.  

Σε μια περίοδο όπου η διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος,    απαιτεί γρήγορους και αποτελεσματικούς χειρισμούς και οπωσδήποτε όχι πειραματισμούς  η  επέτειος της 7ης Μαρτίου είναι ξεχωριστή.  Τώρα που η εκτός από κράτος-διακινητής  η γειτονική χώρα, αποδεικνύει ότι επιδιώκει να γίνει και κράτος-κατακτητής με μνημόνια που έχουν ακυρωθεί ήδη στην πράξη με εμπρηστικές δηλώσεις,  με οτιδήποτε θα μπορούσε να ανάψει τη φωτιά της έντασης στην περιοχή  η  7η Μαρτίου έχει ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό.

Στο χέρι όλων μας είναι να αναδείξουμε την αξία των νησιών μας. Να αγωνιστούμε και αν χρειαστεί, να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο  τον τόπο μας  έναντι οποιασδήποτε απειλής και  κινδύνου παρουσιαστεί. Και θα το κάνουμε  όλοι μαζί,  ενωμένοι υπερασπιζόμενοι τις αρχές, τις αξίες, την ιστορία, τον πολιτισμό και τους αγώνες των προγόνων μας. Τα νησιά είναι το πιο ξεχωριστό και πολύτιμο κομμάτι της Ελλάδας  το οποίο  εμείς οι νησιώτες  έχουμε ύψιστο  καθήκον να διαφυλάξουμε».