Συνεχίζεται η κατάρρευση του Δικαστικού Μεγάρου της Ρόδου!

Σοβαρό πρόβλημα φέρεται πλέον να υπάρχει με το κτήριο του Δικαστικού Μεγάρου, από το οποίο εδώ και καιρό έχουν αρχίσει να πέφτουν... κομμάτια!

Μάλιστα το περασμένο Σάββατο το πρωί, ανήμερα της επετείου της 7ης Μαρτίου, όσοι βρέθηκαν από νωρίς εκεί διαπίστωσαν πως είχε προηγηθεί η πτώση ενός μεγάλου κομματιού από το μπροστινό στηθαίο του κτηρίου και εξαιτίας αυτού είχε τοποθετηθεί προστατευτική κορδέλα για την απομάκρυνση των πολιτών.

Το δε κομμάτι έπεσε από το μπροστινό επάνω μέρος του κεντρικού κτηρίου σε ώρα ευτυχώς που δεν υπήρχαν πολίτες και έτσι γλιτώσαμε – για την ώρα- τα χειρότερα!

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, το κομμάτι που έχει αποκολληθεί είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτά που μέχρι πρότινος έπεφταν κυρίως στο πίσω μέρος του κτηρίου.

Σε κάθε περίπτωση η γενικότερη εικόνα που παρουσιάζει το Δικαστικό Μέγαρο καθιστά επιτακτική την ανάγκη να υπάρξουν παρεμβάσεις τέτοιες ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη συντήρησή του.

Ακόμη και με γυμνό μάτι μπορεί εύκολα κάποιος να παρατηρήσει τις ρωγμές που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του κτηρίου, ενώ οι σοβάδες που πέφτουν είναι σύνηθες φαινόμενο!
Επίσης, σε αρκετά σημεία έχουν πλέον φανεί τα σίδερα του κτηρίου τα οποία είναι διαβρωμένα.

Όπως επανειλημμένα έχει γραφτεί, το Δικαστικό Μέγαρο είναι ένα ιστορικό κτήριο-στολίδι για την πόλη μας, στο οποίο καθημερινά διέρχονται δεκάδες άτομα: Δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι, διάδικοι, ή ακόμη και απλοί πολίτες που έχουν να διεκπεραιώσουν κάποια δουλειά εκεί.

Για τη διατήρηση λοιπόν του κτηρίου και τη διασφάλιση της ασφάλειας όλων των παραπάνω θα πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι αναγκαίες παρεμβάσεις.