Απορρίφθηκε η έφεση ως απαράδεκτη για την αθώωση 47χρονου

Απορρίφθηκε ως απαράδεκτη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου η έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου κατά της αθωωτικής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου, για 47χρονο που κατηγορούνταν ότι ασέλγησε στα παιδιά του.

Το δικαστήριο με πρόταση και του εισαγγελέα της έδρας, κατέληξε στην απόφαση αυτή, λόγω έλλειψης αιτιολογίας της έφεσης που είχε ασκηθεί (ως μη αιτιολογημένη) καθώς, όπως τονίστηκε και από την πρόεδρο, για μία τέτοια περίπτωση η έφεση όφειλε να είναι τουλάχιστον δέκα σελίδες.

Με την εισαγγελική πρόταση, συντάχθηκε και ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Νίκος Κυριακού και έτσι ο 47χρονος διατηρεί την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου με την οποία έχει κριθεί αθώος.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη μετά από καταγγελία που έκανε η πρώην σύζυγος του 47χρονου. Σύμφωνα με αυτή, ο συγκεκριμένος πατέρας φέρονταν ότι, στην Κω, κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του 2011, ασέλγησε στα παιδιά του.

Σε βάρος του 47χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου παραπέμφθηκε σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Πράγματι η υπόθεση εκδικάστηκε στις 23 Απριλίου 2018 και στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για τη διάπραξη του αδικήματος σε βάρος ενός παιδιού (κατηγορούνταν συνολικά για δύο παιδιά), ωστόσο το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Νίκου Κυριακού τον απάλλαξε από κάθε κατηγορία κρίνοντάς τον κατά πλειοψηφία (3-4) αθώο.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, απολογούμενος ο 47χρονος όχι μόνο αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται αλλά ισχυρίστηκε πως όλα σχεδιάστηκαν από την πρώην σύζυγό του, η οποία όπως επεσήμανε δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Τελικά το δικαστήριο αθώωσε τον 47χρονο κατά πλειοψηφία, ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα, ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου με την οποία είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αίτηση που κατέθεσε η μητέρα των δύο ανήλικων κοριτσιών δια της δικηγόρου της κας Αγγέλας Καρακατσάνη, στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου ζητώντας για συγκεκριμένους λόγους, τους οποίους ανέφερε, να ασκηθεί έφεση από τον Ανώτατο Εισαγγελικό λειτουργό στο πλαίσιο της διακριτικής του ευχέρειας.

Η έφεση ασκήθηκε, ωστόσο χθες απορρίφθηκε ως απαράδεκτη από το δικαστήριο.