Ξεκίνησαν οι συμμετοχές για τον αγώνα δρόμου Μονολίθου

Από προχθές έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές για το «Monolithos –Akramitis Mountain & Trail Race», τον αγώνα δρόμου 10χλμ. που διοργανώνεται από το Thomas Hotel, το  Limeri Guest House, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μονολίθου «Νέα Ζωή» και το Rhodes Outdoors σε συνεργασία με την ΕΑΣ Δωδεκανήσου και τη Δημοτική Κοινότητα Μονολίθου.

Ο αγώνας θα γίνει στις 22 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή, με ώρα εκκίνησης στις 11.00 και συμμετοχές δρομέων από 15 ετών και άνω. Αν όλα πάνε καλά λοιπόν, και δεν υπάρξει αναβολή εξαιτίας των μέτρων για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού, δηλώσεις θα γίνονται δεκτές έως και λίγη ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα με ανώτατο όριο τις 200 συμμετοχές.

Η ενημέρωση μέσω της προκήρυξης:
«Οι δηλώσεις συμμετοχής από τα Σωματεία Στίβου των Ε.Α.Σ. πρέπει να σταλούν στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου στo παρακάτω email:  technicaldirector.segasdod@gmail.com, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη  19 Μαρτίου 2020, ώρα 13:00 σύμφωνα με τη φόρμα που επισυνάπτεται στην προκήρυξη για διευκόλυνση των Οργανωτών.

Οι δηλώσεις συμμετοχής σωματείων άλλων αθλημάτων, συλλόγων δρομέων, γυμναστηρίων και άλλων οργανωμένων κοινωνικών ομάδων πρέπει να κατατεθούν στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου το αργότερο μέχρι την  Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, ώρα 13:00 για την καλύτερη διευκόλυνση των Οργανωτών, σύμφωνα με τις φόρμες που επισυνάπτονται. Επίσης στo κατάστημα RHODES OUTDOORS, ΓΑΛΛΙΑΣ 9 στον πεζόδρομο στη Ρόδο (Κωνσταντίνος Παπασταμάτης - 2241039940), και στον Μονόλιθο στον κο Θυρή Γεώργιο τηλ. 6973038494 και 2246061291.

Επίσης στα Γραφεία της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου, Βύρωνος & Κοδριγκτώνος 1, έναντι πάρκου μέσα στο βοηθητικό στάδιο (9:00 – 13:00), θα υπάρχουν οι φόρμες εγγραφής όπου και μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας αμέσως. Εγγραφές θα πραγματοποιούνται και την ημέρα του αγώνα.
Σημείωση: Σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κ. Σάββα Διακονικόλα, Διευθυντή του Αγώνα και Τεχνικό Σύμβουλο της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου στο 22410 30145 ή στο 6942475735 ή με τον κο Θυρή Γεώργιο Γενικό Διευθυντή του αγώνα και Διευθυντή του Thomas Hotel στον Μονόλιθο, 6973038494 και 2246061291.

Η υποβολή της Δήλωσης από τα σωματεία στίβου των ΕΑΣ θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.
Ταυτόχρονα με την Υποβολή της Δήλωσης Συμμετοχής δηλώνετε ανεπιφύλακτα ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους της Γενικής και Ειδικής Προκήρυξης και την εφαρμογή των κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένα.»

Η διαδρομή:
Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο του χωριού.
Μετά την εκκίνηση η πορεία είναι βορεια-ανατολική στο αριστερό άκρο της επαρχιακής οδού με κατεύθυνση το χωριό Σιάννα.
Τα πρώτα 1.600 μέτρα σε άσφαλτο, και αμέσως μετά αριστερά στροφή προς το μονοπάτι με κατεύθυνση το Μοναστήρι του Αγ. Γιάννη, το οποίο βρίσκεται στα 3χλμ. Τα 1400 ενδιάμεσα μέτρα είναι ανωφέρεια με μεγάλο βαθμό δυσκολίας σε αρκετά σημεία (εκεί πιθανόν κάποιοι – κάποιες να χρειαστεί να περπατήσουν).

Υπάρχει ένα τμήμα 200 μέτρων πριν την αναστροφή στην αυλή του Μοναστηριού όπου οι αθλητές θα συναντιούνται και χρειάζεται προσοχή. Στο Μοναστήρι θα υπάρχει τροφοδοσία νερού.
Μετά ξεκινάει η κατάβαση 200 μέτρων με προσοχή όμως και με κατεύθυνση στην καρδιά του βουνού. Η εικόνα και η θέα είναι καταπληκτική. Ακολουθεί ο κάμπος κατασκήνωσης και δύο ανοίγματα στην πορεία ανάμεσα στα πυκνά δέντρα. Στο δεύτερο άνοιγμα είναι η τροφοδοσία  νερού στο Λημέρι.

Ακολουθούν μερικά χιλιόμετρα ακόμα με ελαφριά ανηφόρα και όλο το υπόλοιπο μονοπάτι με κατηφόρα. Στα 1.000 μέτρα περίπου πριν το τερματισμό οι δρομείς βγαίνουν στην άσφαλτο και στρίβουν δεξιά, κατηφορίζοντας με  κίνηση στην ίδια πλευρά από όπου ανέβηκαν. Τερματισμός το ίδιο σημείο από όπου δόθηκε η εκκίνηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ
1. Κίνηση ο ένας πίσω από τον άλλο. Εάν θέλουν οι δρομείς να προσπεράσουν, το κάνουν με προσοχή.
2. Το μονοπάτι είναι ορατό, υπάρχει σήμανση παντού σε όλο το μήκος της διαδρομής, ενώ έχει δε καθαριστεί από πάσης φύσεως κλαδιά.
3. Οι δρομείς να είναι συγκεντρωμένοι σε κάθε βήμα και τρέχουν με προσοχή, έτσι ώστε να αποφύγουν τα διαστρέμματα.

4. Οι δρομείς πρέπει να προφυλάξουν την φύση εκεί που θα περπατήσουν, είναι ένα ζωντανό έργο τέχνης.
5. Υπάρχουν σημεία της διαδρομής όπου η θέα είναι φανταστική για να θαυμάσουν και να πάρουν μια ανάσα.
6. Θα υπάρχει ψωμί, μέλι, και ζεστός καφές - τσάι στον τερματισμό.