Την προστασία των εργαζομένων ζητά η Ομοσπονδία  Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού από καταπάτηση των δικαιωμάτων τους λόγω των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό ζητά η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Επισιτιστικά Επαγγέλματα, καθώς και 130 κλαδικά σωματεία του χώρου.

Η επιστολή στάλθηκε στα υπουργεία Τουρισμού και Εργασίας και αναφέρονται σ’ αυτήν τα εξής:
«Η Ομοσπονδία μας και τα πρωτοβάθμια κλαδικά σωματεία σε όλη τη χώρα, που αποτελούν τη δύναμή της, αντιλαμβάνονται την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα από την εξάπλωση του νέου Κορονοϊού και ζητούν από την Κυβέρνηση την άμεση προστασία των εργαζομένων όσον αφορά την υγεία τους, αλλά δυστυχώς και από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες.

Κατανοούμε πως η εξάπλωση του Ιού έχει χτυπήσει τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία (όχι αυτές της Καλοκαιρινής περιόδου) και έχει ρίξει και την "κίνηση" στα επισιτιστικά καταστήματα.
Μετά όμως από καθημερινές καταγγελίες των Σωματείων μας, παρατηρούμε πως οι εργαζόμενοι δέχονται μια "επίθεση" στα εργασιακά τους δικαιώματα,
Μετατροπή συμβάσεων σε part time
Εκ περιτροπής εργασία
Άδειες άνευ αποδοχών
Απολύσεις
Μη επαναπρόσληψη εποχικά εργαζομένων

Απαιτούμε,
Άμεση συνάντηση με τα συναρμόδια Υπουργεία και τους τομεάρχες Τουρισμού των κομμάτων.
Να μπει φρένο στην εργοδοτική παραβατικότητα με νομοθετική ρύθμιση από την Κυβέρνηση, προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων μας.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ δεν θα γίνει δεκτή λόγω του "Κορωνοϊού"
Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προάσπισης της υγείας μας.
Η διοίκησης της Ομοσπονδίας μας ξεκινά άμεσα επισκέψεις σε ξενοδοχεία και χώρους δουλειάς για ενημέρωση των εργαζομένων».