Μ. Κόνσολας: «Παράταση της σύμβασης για τη μελέτη του νέου δρόμου που θα συνδέει την πόλη της Ρόδου με το αεροδρόμιο»

Μ. Κόνσολας: «Παράταση της σύμβασης για τη μελέτη του νέου δρόμου που θα συνδέει την πόλη της Ρόδου με το αεροδρόμιο»

Μ. Κόνσολας: «Παράταση της σύμβασης για τη μελέτη του νέου δρόμου που θα συνδέει την πόλη της Ρόδου με το αεροδρόμιο»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 493 ΦΟΡΕΣ

Παρατείνεται για ένα χρόνο η σύμβαση για τη μελέτη σύνδεσης της Ρόδου με το αεροδρόμιο μέσω μιας νέας οδού, μετά από συνεργασία του Υφυπουργού Τουρισμού με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Κόνσολας το προηγούμενο διάστημα είχε συναντήσεις εργασίας, τόσο με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, όσο και με τον Υφυπουργό Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, στους οποίους ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την ολοκλήρωση της μελέτης του έργου που θα μειώσει το χρόνο πρόσβασης στο αεροδρόμιο και θα αποσυμφορήσει τον παραλιακό δρόμο, αλλά και την κίνηση στην πόλη.

Η λεγόμενη «Μεσογειακή Χάραξη» στο νέο δρόμο, θα ξεκινάει από το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και θα καταλήγει στον υπάρχοντα κόμβο Παστίδας, της οδού Ανατολικές Ακτές – Αεροδρόμιο.

Θα συνδέεται με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο με τρεις ισόπεδους κόμβους στις θέσεις Νέο Νοσοκομείο, Κανδηλί και Ιαλυσό. Στην πόλη της Ρόδου, η σύνδεση με τη νέα οδό, θα γίνεται στον κόμβο του Νέου Νοσοκομείου, με προέκταση της οδού Γεωργίου Σεφέρη, που αποτελεί και την υπάρχουσα σύνδεση της πόλης με το Νέο Νοσοκομείο.

Το επόμενο βήμα, μετά την ολοκλήρωση των μελετών, πρέπει να είναι η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίησή του.

Διαβάστε ακόμη

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών