Η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετική τακτική της

Γράφει ο
Κοσμάς Σφυρίου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία συνεχώς κλιμακώνει την επιθετική τακτική της.


Στον Έβρο, εδώ πολλές μέρες το επίσημο τουρκικό κράτος, με τους στρατιώτες του, με τους αστυνομικούς του, με τα καπνογόνα και δακρυγόνα του, προωθεί προς την Ελλάδα πολλές χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες από: Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπανγκλαντές, Αφρική, (μεταξύ των οποίων μπορεί να έχει «φυτεύσει» και εγκάθετους της Τουρκίας).


Μεταξύ άλλων, ακούσαμε να ηχούν οι σειρήνες, είδαμε: τουρκικό θωρακισμένο όχημα να επιχειρεί να γκρεμίσει τον συρματένιο φράκτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, δεκάδες ένστολους Τούρκους να εκτοξεύουν «βροχή» καπνογόνων και δακρυγόνων κατά Ελλήνων. Ο κάθε σκεπτόμενος παρατηρητής αυτών το γεγονότων, αναρωτιέται: Άραγε, όλα αυτά τα διαπράττει η Τουρκία, για να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση (και την Ελλάδα), - ώστε να πετύχει αλλαγή της στάσης της Ε.Ε, στη Συρία και στη Λιβύη και - για να εκβιάσει, ώστε να εισπράξει οικονομικά ανταλλάγματα ή κάνει «προπαρασκευαστικές» κινήσεις, για πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Ελλάδας;


Ποιος είναι ο σκοπός αυτής της επίθεσης της Τουρκίας, με το πλήθος των μεταναστών, θα φανεί μετά την επιστροφή του κ. Ερντογάν από τις Βρυξέλλες. Θα εκτονωθεί η πίεση, με απομάκρυνση του κατευθυνόμενου πλήθους μεταναστών; Ή θα κλιμακωθεί η επίθεση, με απρόβλεπτες τις συνέπειές της... Μέσα σ’ αυτό τον «χαμό» που παρακολουθούμε στον Έβρο, ποιος μας εγγυάται πως δεν θα υπάρξουν προβοκατόρικοι πυροβολισμοί και πως δεν θα πέσει κάποιος ένστολος νεκρός;
Ποιος μας εγγυάται, πως ένα τέτοιο θερμό επεισόδιο δεν θα χρησιμοποιηθεί από την τουρκική ηγεσία ως η επιδιωκόμενη- αφορμή, ως η θρυαλλίδα, για να ανάψει μέτωπο πολεμικών επιχειρήσεων στον Έβρο και όχι μόνο;


Μην ξεχνάμε, ότι η Τουρκία επιμένει να διακηρύσσει (κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών), πως είναι τουρκική, η ελληνική μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Μην ξεχνάμε, ότι ο κ. Ερντογάν διακατέχεται από μεγαλοϊδεατισμό, ηγέτη όλων των μουσουλμανικών χωρών, που ονειρεύεται «γαλάζιες» και «πράσινες» πατρίδες, σε όλη την έκταση της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Μην ξεχνάμε, ότι η Τουρκία επιδιώκει την αναθεώρηση της ειρηνευτικής διεθνούς Συνθήκης της Λωζάννης.


Μην ξεχνάμε, ότι η Τουρκία παραχαράσσει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και προσπαθεί να «δημιουργήσει» θαλάσσια σύνορα μεταξύ Τουρκίας και χωρών της βόρειας Αφρικής (με πρώτη την παράνομη συμφωνία με τη Λιβύη), που δεν υπάρχουν. Και όλ’ αυτά διαπράττονται από την Τουρκία, εις βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας! Απέναντι σ’ αυτή τη στρατηγική της Τουρκίας, η Ελλάδα πρέπει να προετοιμάζεται για το - απευκταίο - χειρότερο «σενάριο».


Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες (π.χ. συμβούλιο πολιτικών αρχηγών) για εθνική συνεννόηση και χάραξη ελληνικής εθνικής στρατηγικής. Εθνική Συνεννόηση και Εθνική Στρατηγική, που - με μεθοδική ευρύτατη ενημέρωση - να επιδράσει παιδευτικά προς τον ελληνικό λαό.

Δεν είναι κατάσταση αυτή, να βλέπουν και ν’ ακούνε χθες οι Έλληνες και οι Έλληνίδες:
• τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α να κατηγορεί την κυβέρνηση, ότι υποθάλπει νεοναζί στον Έβρο και
• την κυβέρνηση να χαρακτηρίζει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α «Δούριο Ίππο του Ερντογάν» (!).

Εξάλλου είναι ευθύνη, τόσο της κυβέρνησης, όσο και όλων των πολιτικών κομμάτων, να σφυρηλατούν την εθνική ομοψυχία στην ελληνική κοινωνία και όχι να επιδίδονται σε τέτοιες οξύτατες και διχαστικές αντιπαραθέσεις.