Μέτρα για τον κορωνοϊό απαιτεί η Πανσπουδαστική του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ στα Δ.Σ των Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με βάση την απόφαση για αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, απαιτούμε από την Διοίκηση του Πανεπιστημίου και την Κυβέρνηση:

Ø Να εξασφαλιστεί με ευθύνη της διοίκησης του Ιδρύματος ότι θα γίνουν εργασίες καθαριότητας και απολύμανσης σε όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου και των εστιών, να εξοπλιστούν όλοι οι χώροι με τα απαραίτητα υλικά (αντισηπτικά κ.α.).

Ø Κανένας φοιτητής να μην πεταχτεί εκτός λίστας από αυτούς που δικαιούνται δωρεάν σίτιση

Ø Σχετικά με τη σίτιση των φοιτητών:

· Να λειτουργήσουν οι φοιτητικές λέσχες. Οι φοιτητές να παίρνουν τα γεύματά τους συσκευασμένα.

· Να εξασφαλιστεί ο καθαρισμός και η απολύμανση όλων των χώρων της σίτισης.

Ø Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μη χαθούν εργαστήρια, Πρακτικές Ασκήσεις/Σεμινάρια η άλλα μαθήματα υποχρεωτικής παρακολούθησης με τις αντίστοιχες αναπληρώσεις που θα χρειαστούν.

Ø Να διασφαλιστεί το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπως των καθηγητών, του διοικητικού προσωπικού κ.α.

Ø Να διευκολυνθεί η μετακίνηση όλων των φοιτητών που θα γυρίσουν σπίτι τους για αυτές τις δύο εβδομάδες. Ειδικότερα, να αυξηθούν τα μέτρα πρόληψης και υγιεινής στα πλοία, να μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου για αυτές τις μέρες, έτσι ώστε να μπορέσουν όσοι φοιτητές το επιθυμούν να ταξιδέψουν.

Ø Να καλυφθούν όλα τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στις δομές υγείας των νησιών.

Ø Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζόμενων γονιών μας σχετικά με τη φύλαξη των παιδιών, χορήγησης αντίστοιχων αδειών κλπ.