Σε ένα μήνα η μελέτη για την αποκατάσταση του δικαστηρίου

Σε περίπου ένα μήνα θα είναι έτοιμη εκτός απροόπτου η μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφορικά με τις εξωτερικές εργασίες αποκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου της Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η μελέτη ολοκληρωθεί θα υποβληθεί για έγκριση στην αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία και στη διεύθυνση Τεχνικών Έργων του υπουργείου Δικαιοσύνης, ώστε να προχωρήσει η υλοποίησή της.

Το έργο περιλαμβάνει κυρίως επισκευές στο εξωτερικό τμήμα του κτηρίου καθώς και μικρές παρεμβάσεις στο εσωτερικό όπως την κατασκευή τουαλετών. Η δαπάνη θα καλυφθεί από ιδίους πόρους της περιφέρειας.

Επίσης, σημειώνεται ότι από ίδιους πόρους της περιφέρειας θα υλοποιηθεί και το έργο ανακατασκευής του δρόμου από παραλία Χαράκι έως Μάσσαρι. Η ανάδοχος εταιρεία θα εγκατασταθεί σήμερα στην περιοχή προκειμένου να εκτελέσει το έργο που περιλαμβάνει την αποκατάσταση του δρόμου μήκους 1.800 μέτρων και πλάτους 8 μέτρων προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι από τα 1.800 μέτρα, τα 1.000 θα αποξηλωθούν ώστε να γίνει πλήρης ανακατασκευή του δρόμου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ασφαλτόστρωση σε όλο το μήκος του. Πρόκειται για έργο της δημοτικής οδοποιίας το οποίο θα εκτελεστεί από την περιφέρεια στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης.