Κ. Ταρασλιάς: Χρειάζεται ψυχραιμία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Κ. Ταρασλιάς: Χρειάζεται ψυχραιμία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Κ. Ταρασλιάς: Χρειάζεται ψυχραιμία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 754 ΦΟΡΕΣ

Να επιδείξουμε όλοι υπευθυνότητα και να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών

Ψυχραιμία συνέστησε χθες στους κατοίκους του νησιού μας ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων Κώστας Ταρασλιάς, αναφορικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, προτρέποντάς τους παράλληλα να επιδείξουν υπευθυνότητα και να τηρούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

«Πρέπει συντονισμένα σε όλη τη χώρα να συμβάλλουμε σε αυτό που δε θέλουμε να εξελιχθεί σε πανδημία όπως ακριβώς βλέπουμε να έχει... ξεφύγει σε χώρες που δεν περιμέναμε και πολύ σωστά συμμετέχει και η χώρα μας με μία σειρά από προληπτικές κινήσεις» είπε χαρακτηριστικά κάνοντας γνωστό ότι ο δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης με συνεχόμενες συσκέψεις προσπάθησε να έχει την καλύτερη δυνατή ενημέρωση από την κεντρική εξουσία όπως επίσης να ενημερώσει σε τοπικό επίπεδο τις αρμόδιες υπηρεσίες για τα μέτρα που πρέπει να πάρουν.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, εκτός από τα σχολεία έχει γίνει μία πολύ μεγάλη καμπάνια από τη διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών που ενημερώνει τον κόσμο, ενώ η δημοτική αρχή βρίσκεται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να απολυμανθούν χώροι όπου ζητηθεί και όπου χρειάζεται. Επίσης, συνεχίζονται οι συσκέψεις για τα μεγάλα ζητήματα που πιθανόν να προκύψουν.

Όχι πανικός
«Αυτό που θέλω να τονίσω σε όλους είναι ότι δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός. Είναι κάτι που γίνεται προληπτικά. Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στην περιοχή της Ρόδου και θα πρέπει να πούμε επίσης ότι καθένας μας έχει την ατομική ευθύνη απέναντι και στον εαυτό του και στην κοινωνία να διαβάσει προσεκτικά τις οδηγίες όσον αφορά αυτά που πρέπει να κάνει για να μην εξαπλωθεί ο ιός.

Πλένουμε πάντα τα χέρια μας και ποτέ δεν τα ακουμπάμε στο πρόσωπό μας, αν δεν είναι καθαρά. Πρέπει να μας γίνει… δεύτερη φύση. Λέω και εγώ από την πλευρά μου ότι για να μην έχουμε πρόβλημα εξαρτάται από τον καθένα μας ατομικά. Και θα πρέπει να έχουμε μεγάλη ψυχραιμία στην περιοχή γιατί ζούμε από τον τουρισμό, καθώς το 95% της οικονομίας μας βασίζεται στον τουρισμό. Δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία, είναι μία σειρά από επιχειρήσεις, είναι μία μεγάλη αλυσίδα που υπάρχει στο νησί» δήλωσε ο κ. Ταρασλιάς ο οποίος ζήτησε να μην αναπαράγονται ειδήσεις που δεν έχουν δόση αλήθειας.

«Αν όλοι μας έχουμε την απαραίτητη ψυχραιμία και κυρίως δεν αναπαράγουμε διαδικτυακά ειδήσεις όπως με μεγάλη ευκολία κάνουν κάποιοι αυτό θα είναι προς όφελος της χώρας μας» είπε προσθέτοντας επίσης και το εξής: «Κάποιες χώρες φέρονται έξυπνα όπως η Τουρκία και δεν ανακοινώνουν. Όταν όμως θα σκάσει στα χέρια τους η βόμβα με τα απανωτά κρούσματα αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα είναι προς το συμφέρον τους. Επίσης, θα πρέπει να τονίσω ότι όταν μετά από ένα μήνα αυτή η ιστορία θα έχει τελειώσει. Η μεγάλη ανάγκη που έχουν οι βορειοευρωπαίοι να κάνουν διακοπές που αποτελεί κομμάτι της ζωής τους και όχι ένα… πολυτελές είδος να είστε σίγουροι ότι θα έρθουν στη Ρόδο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ακυρώσεις, όπως δεν υπάρχουν και νέα συμβόλαια. Επίσης, δεν υπάρχει καμία ακύρωση πτήσης προς την περιοχή μας.

Διαδικτυακή καμπάνια του δήμου

Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι μόλις τα πράγματα ηρεμήσουν ο δήμος θα ξεκινήσει τη διαδικτυακή καμπάνια μέσω της εταιρείας που έχει αναλάβει αυτό το έργο. Επί του θέματος ο κ. Ταρασλιάς δήλωσε τα εξής: «Εμείς ως δήμος είχαμε τη χαρά να προχωρήσουμε σε αυτό που είχαμε εξαγγείλει να έχουμε μία εταιρεία μάνατζμεντ και δε σας κρύβω ότι θα χρησιμοποιήσουμε όλη αυτή την κρίσιμη περίοδο τα στοιχεία που θα λάβουμε ώστε να γίνει ένας… βομβαρδισμός με τεκμηριωμένα στοιχεία της καμπάνιας μας ώστε μόλις τελειώσει η κρίση να μπορέσουμε να είμαστε πανέτοιμοι για να προωθήσουμε και να διαφημίσουμε το προϊόν μας.

Με την εταιρεία θα έχουμε συνεργασία για δώδεκα μήνες και θα κάνουμε και μελέτες για τους δυνητικούς τουρίστες ώστε να δούμε ποιες είναι οι περιπτώσεις που δυσφημούν τον τόπο και ποια είναι αυτά τα πράγματα που τον κάνουν πολύ αγαπητό. Η καμπάνια θα είναι διαδικτυακή και θα χρησιμοποιήσουμε και το υλικό που έχει δημιουργήσει και ο ΣΕΤΕ για τη Ρόδο».

Δεν ακυρώθηκαν συνέδρια
Παράλληλα γνωστοποίησε ότι λόγω των εξελίξεων πάνω στο θέμα του κορωνοϊού ο δήμος έχει ακυρώσει τη συμμετοχή του στις μεγάλες εκθέσεις, και μάλιστα αποφάσισε να μη συμμετέχει στην έκθεση της Μόσχας γιατί θεωρεί ότι δεν θα προσφέρει κάτι τη συγκεκριμένη περίοδο.

Σε ό,τι αφορά τα συνέδρια, όπως είπε ο κ. Ταρασλιάς αυτά θα πραγματοποιηθούν στο νησί μας μετά το Μάιο. Για τα συγκεκριμένα συνέδρια δεν έχουμε ακυρώσεις. Είχαμε, όπως έκανε γνωστό, μία αναβολή του μεγάλου συνεδρίου γάμων που θα γινόταν από 1 έως 4 Απριλίου το οποίο μετατίθεται για το Νοέμβριο.

Για όλα τα υπόλοιπα μεγάλα συνέδρια δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για ακύρωση.

Διαβάστε ακόμη

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου