Ο στίβος δεν αντιδρά σπασμωδικά…

Τώρα, και με τον χαμό για τον κορωνοϊό, μπορεί ο στίβος ν’ αποδείξει τη δυναμική του και να κινηθεί αναλόγως για την προστασία του αθλήματος κατ’ αρχάς, όπως και για να διανύσει όλο αυτό το διάστημα χωρίς να επηρεαστεί, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, οι πορείες των αθλητών κι αθλητριών μας. Σίγουρα η επιστολή του ΣΕΓΑΣ προς τη ΓΓΑ για να σταματήσουν να κλείνουν η μία μετά την άλλη οι εγκαταστάσεις έχει μια λογική, μιας και δεν γίνεται να νεκρώσει ο αθλητισμός, εφόσον η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει μια σειρά από μέτρα, ώστε να μην εξαπλωθεί στους χώρους άθλησης γενικότερα ο ιός.

Ούτως ή άλλως ο στίβος έχει τη δική του… λογική και δεν μπορείς με τις απαγορεύσεις να δημιουργήσεις τις ιδανικές συνθήκες συνέχειας κι εξέλιξής του. Να μου πεις, σαν την υγεία δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο, ο πανικός όμως μπορεί να έχει πολύ χειρότερα αποτελέσματα απ’ αυτά του ίδιου του ιού.

Στη Ρόδο οι προπονήσεις συνεχίζονται και δεν υπέπεσε τίποτα στην αντίληψή μου γι’ απαγορεύσεις από τον ΣΕΓΑΣ ή την ΕΑΣ, το αντίθετο μάλιστα. Στο ποδόσφαιρο, πάντα σε τοπικό επίπεδο, αγώνες και προπονήσεις διεξάγονται με… προσοχή κεκλεισμένων των θυρών, ασχέτως που σε κάποια παιχνίδια μπήκαν όλοι μέσα… Θέλω να πω ότι, ακόμα κι αυτή τη δύσκολη στιγμή, ο ΣΕΓΑΣ δεν αντιδρά σπασμωδικά και ρίχνει το βάρος πάνω απ’ όλα στην υγεία όλων όσοι ασχολούνται με το άθλημα, παράλληλα με ό, τι πρέπει για να μην καταστραφεί ο στίβος στο εγγύς μέλλον από λανθασμένες αποφάσεις κάποιων …ειδημόνων. 

Όσο κι αν κρατήσει αυτό το σκηνικό, όσο κι αν ενοχλεί κάποιους, υπάρχουν άνθρωποι που δρουν ψύχραιμα κι αθλητικά. Πολλοί μάλιστα απ’ αυτούς ανήκουν, τυχαίως ή όχι, στον στίβο. Λίγη υπομονή χρειάζεται και ψυχραιμία, για να μην καταστρέψουνε ό, τι χτίσαμε με πολύ κόπο τόσα χρόνια… Υπάρχει και μέλλον, ας μην το ξεχνάμε, γιατί το καλοκαίρι είναι κοντά.

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ