Νέα μέτρα και διευκρινίσεις ζητά ο ΣΕΓΑΣ

Επιστολή προς τη ΓΓΑ απέστειλε ο ΣΕΓΑΣ ζητώντας να υπάρξουν νέα μέτρα με τις απαραίτητες διευκρινίσεις για το πώς θα λειτουργούν με την απαιτούμενη ασφάλεια οι αθλητικές εγκαταστάσεις, έστω και για τις προπονήσεις.

Το θέμα είναι πια να διασφαλιστεί το λειτουργικό καθεστώς στα αθλητικά κέντρα και να μην παρερμηνεύονται από τις διοικήσεις τους οι όποιες αποφάσεις ελέω κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να μένουν πίσω οι προετοιμασίες των αθλητών και να κλείνουν τα στάδια.

Το πλήγμα και για τον τοπικό στίβο είναι μεγάλο αφού φέτος, ειδικά στη Ρόδο είχαν προγραμματιστεί πολλές αθλητικές συναντήσεις που είχαν να κάνουν κυρίως με την αντοχή.

Όπως είναι πια γνωστό το «Vargas-Ανταίος Run» στην Κρεμαστή και ο ορεινός αγώνας δρόμου στον Μονόλιθο ματαιώνονται, όπως επίσης η ημερίδα ρίψεων του ΑΟ Σταματίου και το σχολικό πρωτάθλημα λυκείων. Όπως και να ‘χει όλοι όσοι ασχολούνται με τον στίβο θα πρέπει να προσέξουν για την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων, ώστε να μην υπάρξει οτιδήποτε θα μπορέσει να δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις.

Ήδη στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» υπάρχει συνεννόηση με τους προπονητές και την ΕΑΣ, για να πραγματοποιούνται οι προπονήσεις με τον απαιτούμενο αριθμό παρευρισκομένων στο στάδιο (όχι πάνω από 60 άτομα) και να μην επηρεαστεί κατά πολύ το πρόγραμμα των αγωνιστικών τμημάτων.

Η νέα επιστολή του ΣΕΓΑΣ:
«Ο ΣΕΓΑΣ σε συνέχεια των χθεσινών αποφάσεων του Δ.Σ. σχετικά με τα προληπτικά μέτρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού και τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της ΓΓΑ ανακοινώνει:
Ενώ σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της ΓΓΑ,  συνεχίζονται κανονικά οι καθημερινές προπονήσεις και αγωνιστικές δραστηριότητες στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Χώρας, μία σειρά Δήμοι και Περιφέρειες κλείνουν τα Στάδια, προκαλώντας τεράστια  σύγχυση και αναστάτωση στο χώρο του Αθλητισμού.  Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., με επιστολή του σήμερα στην αθλητική ηγεσία ζήτησε  την παρέμβασή της ώστε να εξειδικευθούν τα μέτρα που ανακοίνωσε  η Γ.Γ.Α. στα εξής σημεία:

α) Να ορισθεί ο αριθμός των αθλουμένων στις υπαίθριες  εγκαταστάσεις  Στίβου στο ύψος των 100 ατόμων, σε αντιδιαστολή με τα κλειστά Γυμναστήρια και τα Κολυμβητήρια.

β) Να διασφαλιστεί ότι το σημερινό λειτουργικό καθεστώς των Εθνικών προπονητικών Κέντρων του ΟΑΚΑ, ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ και ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ,  όπως έχει ρυθμιστεί μέχρι τώρα σε συνεργασία με τις Διοικήσεις τους, δεν θα διαταραχθεί.

γ) Να δοθεί οδηγία στις Διοικήσεις των Ε.Α.Κ., αλλά και των Δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, να αναιρέσουν σχετικές αποφάσεις για κλείσιμο των Σταδίων, που έχουν ληφθεί,  ερμηνεύοντας  λαθεμένα σχετικές ανακοινώσεις προηγούμενων ημερών (παρ. ζ Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου  της 25ης Φεβρουαρίου 2020).

Με την ευκαιρία το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ καλεί όλα τα μέλη της οικογένειας του στίβου να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα ατομικής προφύλαξης, που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας και να επιδεικνύουν την απαραίτητη υπευθυνότητα, ώστε να συμβάλλουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων Φορέων και Αρχών».