Τι θα γίνει με το εισόδημα  των ξενοδοχοϋπαλλήλων;

Tην έντονη ανησυχία τους για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, εκφράζουν τα Εργατικά Κέντρα Ρόδου και Κρήτης ζητώντας να παρθούν μέτρα για να ενισχυθεί το εισόδημα των εποχιακά εργαζομένων.

Τα δύο Εργατικά Κέντρα έστειλαν από κοινού επιστολή στον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση, την οποία κοινοποίησαν παράλληλα στους βουλευτές Δωδεκανήσου και Κρήτης.

Ειδικότερα, αναφέρουν σ’ αυτήν τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα  Κρήτης και Ρόδου εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις στον τουρισμό και την απασχόληση, από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την εξάπλωση του κορωνοϊού. Ιδιαίτερα ανησυχούμε για τις περιοχές μας, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό. Ήδη με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουμε, αρκετά ξενοδοχεία δε θα ανοίξουν τις καθορισμένες ημερομηνίες, σε πολλές δε περιπτώσεις είναι άγνωστο πότε και αν ξεκινήσουν για τη νέα τουριστική περίοδο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα με τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο.

Με βάση τα παραπάνω ζητούμε να παρθούν άμεσα μέτρα, για να ενισχυθεί το εισόδημα των εποχιακά εργαζομένων, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο και αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ειδικά στις περιοχές μας.

Συγκεκριμένα, ζητούμε:
1. Να δοθεί παράταση στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, το οποίο να ανέλθει στο ποσό των 718 €, όπως ζητά και η Γ.Σ.Ε.Ε για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση.

2. Να μειωθούν οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή του σε όσους εργαζόμενους θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις, που θα πληγούν και δεν θα έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα.
Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου να ανακουφιστούν άμεσα οι εργαζόμενοι και να αισθανθούν ότι η πολιτεία είναι δίπλα τους και τους στηρίζει.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία.

Με εκτίμηση
ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ».