Ραντεβού και το 2021 στ’ Απόλλωνα

Ένας από τους λίγους αγώνες που πρόλαβαν να γίνουν φέτος πριν τις απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό ήταν ο Ημιμαραθώνιος Απολλώνων στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου.  

Ο αγώνας δρόμου με αφετηρία και τερματισμό στον κεντρικό δρόμο του χωριού συμπλήρωσε φέτος τα δεκατρία χρόνια ζωής και προσελκύει πάνω από εκατό δρομείς σε μια αρκετά απαιτητική διαδρομή. Ο αγώνας γίνεται την πρώτη Κυριακή κάθε Μαρτίου, όμως οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως αυτό το 2021 δεν μπορεί να ισχύσει αφού θα …πέσουν στην εορτή της 7ης Μαρτίου. Για τον λόγο αυτόν ο αγώνας θα πάει μια βδομάδα μπροστά και θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσαν, για να έχουν έγκαιρη ενημέρωση οι αθλητές.

Ο αγώνας διοργανώνεται από τη Νίκη Ρόδου με συνδιοργανωτές το Δήμο Ρόδου και τη δημοτική κοινότητα Απολλώνων, όπως επίσης τον πολιτιστικό σύλλογο «Νέοι Ορίζοντες», τον αθλητικό σύλλογο «Απόλλων» και τον αγροτουριστικό σύλλογο γυναικών «Οι Απολλονιάτισσες». Οι δρομείς που συμμετέχουν στον αγώνα ξεκινούν από τ’ Απόλλωνα και κατευθύνονται προς Πλατάνια-Ελεούσα-Φουντουκλί, για να φτάσουν κοντά στα ξενοδοχεία του Προφήτη Ηλία, επιστρέφοντας ξανά στο σημείο εκκίνησης. Οι απονομές γίνονται στην κοινοτική αίθουσα Απολλώνων σε γιορτινή ατμόσφαιρα.

Χαρακτηριστικό είναι πως στη δρομική γιορτή φέτος έδωσαν το «παρών» και βοήθησαν στις απονομές ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Διεθνών Σχέσεων και Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Ταρασλιάς και ο χωρικός αντιδήμαρχος Ατταβύρου, Καμείρου-Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Νεκτάριος Φλοσκάκης.

Απονομές έκαναν επίσης, ο πρόεδρος της κοινότητας Απολλώνων Μάκης Λαγογιάννης, ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσων Σάββας Διακονικόλας, η πρόεδρος της Νίκης Ρόδου Ανδρομάχη Ελευθερίου, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Απολλώνων Μανώλης Κυριαζάκος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών Στίβου Δωδεκανήσων Νικήτας Ριζόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου (και νέος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου) Παναγιώτης Εγγλέζος, μέλη από την κοινότητα Απολλώνων, τις «Απολλωνιάτισσες», τους Εθελοντές Σαμαρείτες και ο εκπρόσωπος του Ανταίου.

Τη διοργάνωση στηρίζουν μια πληθώρα από επιχειρήσεις και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, γι’ αυτό και οι διοργανωτές του Ημιμαραθωνίου θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά, αφού παίζουν σημαντικό ρόλο για τη σημαντική προσπάθεια και τη συνέχεια του αγώνα.