Η νέα πραγματικότητα και ο σεβασμός που πρέπει να δείξουμε όλοι…

Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις το τελευταίο διάστημα. Ο κορωνοϊός ήρθε και στην πατρίδα μας και έχει …διαλύσει τα πάντα.

Δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο τo ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα φυσικά με αποτέλεσμα ο ένας μετά τον άλλον οι σύλλογοι να αναστέλλουν τη λειτουργία τους μέχρι νεωτέρας. Είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά ποτέ και καλούμαστε όλοι να δείξουμε την απαραίτητη προσοχή και σεβασμό στα μέτρα τα οποία έχουν εξαγγελθεί.

Αμφιβάλλω βέβαια αν όλοι οι  Έλληνες θα τα ακολουθήσουν πιστά (διότι ως γνωστόν ο λαός μας δύσκολα μπαίνει σε «καλούπια»), αλλά τουλάχιστον τα αθλητικά σωματεία τα περισσότερα από τα οποία τα θεωρώ «οργανωμένες κοινότητες», θα πρέπει να δείξουν το καλό παράδειγμα προστατεύοντας όλα τα μέλη τους. Διαβάζοντας τη δήλωση του προπονητή του Αστέρα Παστίδας Χρυσόστομου Χάσταλη, ότι είναι τουλάχιστον «υποκριτικό» να συνεχίζουν να γυμνάζονται οι ανδρικές ομάδες τη στιγμή που έχουν βάλει «λουκέτο» όλα τα τμήματα Ακαδημιών, με βρίσκεται απόλυτα σύμφωνο και φυσικά προσυπογράφω. Όπως θα ήταν «υποκριτικό» να παίζαμε χωρίς θεατές που είναι ένα μέτρο το οποίο δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.

Στην περίπτωση αυτή, ή τα κλείνεις όλα ή τα αφήνεις ελεύθερα. Δεν υπάρχει μέση λύση. Ή το κάνεις ή δεν το κάνεις. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι κάτι που θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις και που είναι δεδομένο ότι θα …πετάξει εκτός ρυθμού όλους τους αθλητές, ιδιαίτερα τους επαγγελματίες.

Όμως πολλές φορές, η υγεία και η προστασία είναι πάνω απ’ όλα και δεν μπορεί να μπει στην ίδια ζυγαριά. Προσωπικά θλίβομαι που δεν μπορώ να …μυρίσω αέρα γηπέδου. Νώθω ότι μου …στερούν την καθημερινότητά μου. Όμως σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αντιλαμβάνεται κανείς ότι το ποδόσφαιρο (για άλλους το μπάσκετ, το βόλεϊ και τα λοιπά, βάλτε όποιο άθλημα επιθυμείτε), είναι το δεύτερο και το τρίτο πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας. Πάνω απ’ όλα είναι η υγεία καθώς χωρίς αυτή δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα.

Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να γίνουν ξανά, η υγεία και η ζωή μας ποτέ.

Ας είμαστε λοιπόν όλοι πιο προσεκτικοί και ας ακολουθήσουμε τους κανόνες που μας έχουν δώσει οι «ειδικοί». Ας μην κάνουμε ότι τα ξέρουμε όλα γιατί με αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να παίξει κανείς…
Δραγάτης Δημήτριος