Ποδόσφαιρο: Μια πρωτόγνωρη κατάσταση…

Απέναντι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση βρίσκονται οι υπεύθυνοι των τριών ομάδων του νησιού μας που μας εκπροσωπούν σε Εθνικές και Επαγγελματικές κατηγορίες! Διαγόρας, Ιάλυσος και Ρόδος υποχρεώνονται κατά τα φαινόμενα να αλλάξουν άρδην τον σχεδιασμό τους μετά την απόφαση να μπει λουκέτο και στο Δημοτικό Στάδιο και στο «Οικονομίδειο».

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να κάνουν ούτε προπονήσεις με αποτέλεσμα οι προπονητές και οι υπεύθυνοι των ομάδων να καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργήσουν από εδώ και πέρα. Δεδομένου ότι κανείς δεν γνωρίζει να πει με βεβαιότητα το πότε θα επανέλθει η κανονικότητα, το τοπίο γίνεται πολύ θολό. Προς το παρών, οι παίκτες των τριών ομάδων του νησιού μας έχουν πάρει διήμερο ρεπό (Σαββατοκύριακο) και από την Δευτέρα οι διοικήσεις των ομάδων τους αναμένεται να αποφανθούν πως θα λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα.

Κολιάδης: «Προέχει η ασφάλεια»
Στο μεταξύ, με χθεσινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Αλέξης Κολιάδης εξήγησε για την απόφαση που πάρθηκε προκειμένου να κλείσουν οι εγκαταστάσεις και για τις τρεις μεγάλες ομάδες του νησιού μας. Συγκεκριμένα, είπε τα ακόλουθα:
«Προέχει η ασφάλεια και οι εντολές είναι ξεκάθαρες και δεν μπορούμε να τις παραβλέψουμε. Σαν ΔΟΠΑΡ έχουμε πάρει την απόφαση να κλείσουμε όλες ανεξαιρέτως τις αθλητικές εγκαταστάσεις μέχρι νεοτέρας.

Τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά και δεν μπορούμε να ρισκάρουμε το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο κρούσμα ή κάποιο πρόβλημα στους αθλητές και μετά στους υπόλοιπους συμπολίτες μας. Ξέρω ότι είναι κάτι που μπορεί να ακούγεται αρκετά σκληρό το να μην κάνουμε ούτε καν προπονήσεις αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε την υγεία όλων. Στα γήπεδα ακόμα και ανοιχτού χώρου υπάρχει συνωστισμός αρκετού κόσμου. Δεν μπορούμε να τα αφήσουμε ανοιχτά».

Ο κ. Κολιάδης πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Είμαστε μπροστά σε ένα πρόβλημα το οποίο μακάρι να ήταν εύκολο και να βρίσκαμε μια άμεση λύση. Στην προκειμένη περίπτωση δυστυχώς δεν ξέρουμε που θα προκύψει το πρόβλημα. Επειδή μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στη Ρόδο, οφείλουμε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να διασφαλίσουμε και την επόμενη ημέρα. Ζούμε σε μια τουριστική περιοχή και πρέπει να διαφυλάξουμε την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών μας.

Προσωπικά δεν ήμουν της άποψης από το να κλείναμε και τους ανοιχτούς χώρους όπου κάποιος μπορεί να ξεσκάσει για λίγο αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. Μπορεί κάποια πράγματα να ακούγονται υπερβολικά όμως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και δεύτερη σκέψη. Οι ομάδες που μας εκπροσωπούν σε Εθνικές κατηγορίες είναι ενημερωμένες και το ευχάριστο είναι ότι οι εκπρόσωποι τους έχουν καταλάβει το πρόβλημα και δεν υπάρχει καμία αντίδραση. Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν αντιδράσεις άλλωστε όταν ακόμα και η Μπαρτσελόνα έχει σταματήσει τις προπονήσεις της; Χρειάζεται προσοχή. Όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι μιλάμε για την υγεία όλων μας».

Απαλλάχθηκε ο Ιάλυσος
Απαλλάχθηκε η ΠΑΕ Ιάλυσος από την αποδιδόμενη σε αυτή κατηγορία για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη διαιτησία. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Πειθαρχικής Επιτροπής, αναφέρει τα ακόλουθα:
«Απαλλάσσει την ΠΑΕ Ιάλυσος από την αποδιδόμενη σε αυτή πειθαρχική παράβαση για το αδίκημα των άρθρων 12 παρ 8 εδ, α, β, γ του ΚΑΠ και 23 παρ 1,2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ –έξοδα διαιτησίας, ληξιπρόθεσμες οφειλές”.