Στάση αναμονής για τον στίβο...

Στάση αναμονής τηρούν στον ΣΕΓΑΣ, μιας και δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να φανεί πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο εξάπλωσης του κορωνοϊού και στην Ελλάδα. Προς το παρόν δεν μπορεί να πει, ούτε καν να εικάσει κανείς τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον με τις διοργανώσεις, καθώς κύριο μέλημα, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι να προστατευτεί η υγεία όλων όσοι ασχολούνται με το άθλημα από οποιοδήποτε πόστο.

Οι αναβολές των αγώνων δίνουν την ευκαιρία στους παράγοντες του κλασικού αθλητισμού στα Δωδεκάνησα να έχουν τις απαραίτητες συναντήσεις και να καθορίσουν έως έναν βαθμό το πώς θα κινηθούν το επόμενο διάστημα, δεδομένων και των διοργανώσεων στο κοντινό μέλλον. 

Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, ολόκληρος ο Μάρτιος θα περάσει χωρίς αγώνες και εξαρτάται από τις ανακοινώσεις από πλευράς της κυβέρνησης για το τι θα γίνει από ‘δω και πέρα. Στον… αέρα είναι λοιπόν κατ’ αρχάς τα διασυλλογικά πρωταθλήματα, όπως κι άλλες σημαντικές διοργανώσεις, δρομικές και όχι μόνο, μέσα στον Απρίλιο. Επίσης, αν και συνεχίζονται οι εγγραφές στον Μαραθώνιο Ρόδου, δεν είναι ακόμη βέβαιο, βάσει της εξέλιξης του φαινομένου το αν θα γίνει, χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, γιατί είναι κάπως νωρίς. Βάσει των δελτίων Τύπου πάντως, οι εγγραφές συνεχίζονται κανονικά και μάλιστα ανακοινώθηκε και η συμμετοχή στον αγώνα της 3ης Μαΐου του Χριστόφορου Μερούση.  

Κλειστό γι’ αθλητές και αθλούμενους το βοηθητικό στάδιο «Διαγόρας»
Κλειστό γι’ αθλητές και αθλούμενους το βοηθητικό στάδιο «Διαγόρας»

Όσον αφορά τη Ρόδο, όπως και σ’ όλη την Ελλάδα, όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν βάλει «λουκέτο», γι’ αυτό και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει αυτές του ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» και του βοηθητικού στο στάδιο «Διαγόρας», όχι μόνο αθλητής, αλλά και ο απλός ασκούμενος. 

Χαρακτηριστική ήταν και η απόφαση του ΔΟΠΑΡ, που κοινοποιήθηκε στα Μέσα προχθές το βράδυ:
«Μετά από σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου, αποφασίστηκε, ομόφωνα, η αναστολή της λειτουργίας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων –ανοικτών και κλειστών που διαχειρίζεται ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ., χωρίς καμία εξαίρεση. 

Η απόφαση θα ισχύσει από σήμερα μέχρι νεωτέρας και πάρθηκε, βάσει της συνέχειας των Υπουργικών αποφάσεων και σύμφωνα με τα συνιστώμενα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης και εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19».

Λουκέτο στην κεντρική είσοδο του αθλητικού κέντρου «Καλλιπάτειρα»
Λουκέτο στην κεντρική είσοδο του αθλητικού κέντρου «Καλλιπάτειρα»