«Λουκέτο» μέχρι τέλος Μαρτίου από τον ΕΣΑΚΕ

Από τον Απρίλη πια θα δούμε, αν όλα πάνε καλά, αγώνες για το πρωτάθλημα της Basket League. Αυτό προκύπτει από τις εξελίξεις, δεδομένου του ότι ο ΕΣΑΚΕ μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ., ανακοίνωσε την αναστολή έως και τις 30 Μαρτίου κάθε δραστηριότητας υπό την επίβλεψή του λόγω κορωνοϊού.

Από εκεί και πέρα, θα συνεδριάσει εκ νέου, ώστε ν’ αποφασίσει βάσει των νέων δεδομένων, πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Με την επανέναρξή του πάντως, οι φίλοι του μπάσκετ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο κλειστό της Καλλιθέας τον αγώνα του Κολοσσού με τον Ιωνικό Νικαίας στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής. 

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:
«Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και αφού έλαβε υπ’ όψιν του τα μέτρα που ελήφθησαν από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 (ο οποίος κηρύχθηκε πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) και την ανάγκη περιορισμού της διάδοσής του, στα οποία περιλαμβάνεται και η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας δημόσιων, ιδιωτικών γυμναστηρίων αθλημάτων και αθλητικών εγκαταστάσεων στο σύνολο της Επικράτειας, καθώς και την απόφαση της FIBA για αναστολή των διοργανώσεών της, αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή του Πρωταθλήματος της EΚΟ BASKET LEAGUE 2019-2020 μέχρι και την 30 Μαρτίου 2020 για λόγους ανωτέρας βίας.  

To Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την προστασία της υγείας των αθλητών, προπονητών, διαιτητών και όλων των προσώπων που εμπλέκονται στη διεξαγωγή των αγώνων,  παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα συνεδριάσει εκ νέου για να επανεκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει  απόφαση για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος».