Τι θα γίνει με τα χρήματα που έχουν δοθεί για τις εκπαιδευτικές εκδρομές;

Την παρέμβαση της πολιτείας ζητά ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ρόδου αναφορικά με τις εκπαιδευτικές εκδρομές που έχουν προγραμματισεί  αυτό το χρονικό διάστημα, οι οποίες έχουν πληρωθεί.

Όπως υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος κ. Γιώργος Ντέντας και ο γενικός γραμματέας του συλλόγου κος Τζωρτζακάκης, «μετά και τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την προσωρινή αναστολή των εκπαιδευτικών εκδρομών στο εσωτερικό για προληπτικούς λόγους από τις 9 μέχρι τις 22 Μαρτίου 2020, προκύπτει ένα θέμα μείζον για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι εκδρομές αυτές (κυρίως οι επισκέψεις στη Βουλή) ήταν προγραμματισμένες, προκηρυγμένες και εγκεκριμένες έτσι ώστε χρηματικά ποσά να έχουν ήδη καταβληθεί στα αντίστοιχα τουριστικά πρακτορεία.

Λίγο πριν την αναχώρηση, η απόφαση αναστολής βρίσκει τους μαθητές και τις οικογένειές τους να επωμίζονται ένα δυσβάσταχτο οικονομικό φορτίο, το οποίο στις περισσότερες των περιπτώσεων προέκυψε από το υστέρημά τους.

Καθώς η αναστολή της πραγματοποίησης των εκδρομών αυτών γίνεται χωρίς υπαιτιότητα των συμμετεχόντων, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση να μεριμνήσουν για τις διαδικασίες επιστροφής των καταβληθέντων χρηματικών ποσών στους μαθητές και τις οικογένειές τους.  Η ενέργεια αυτή θεωρείται αναγκαία και επιβεβλημένη προς την κατεύθυνση υποστήριξης της δοκιμαζόμενης οικογένειας στην Ελλάδα.»