Αν παραλείψω το βραδινό φαγητό θα χάσω κιλά: σωστό ή λάθος;

Αν παραλείψω το βραδινό φαγητό θα χάσω κιλά: σωστό ή λάθος;

Αν παραλείψω το βραδινό φαγητό θα χάσω κιλά: σωστό ή λάθος;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1384 ΦΟΡΕΣ

Στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος, πολλά άτομα αποφασίζουν να παραλείψουν το βραδινό φαγητό. Είναι σωστή ή λανθασμένη αυτή η απόφαση; Η απάντηση δεν είναι απλή, καθώς εξαρτάται από το τι έχετε φάει πριν, πότε έχετε φάει το τελευταίο γεύμα και πόσο συχνά τρώτε.

Είναι γενικός διατροφικός κανόνας είναι ότι δεν πρέπει να παραλείπετε γεύματα όταν θέλετε να αδυνατίσετε, αλλά είναι προτιμότερο να τρώτε υγιεινά και στις κατάλληλες ποσότητες.

Αν φάτε μια σαλάτα, ένα φιλέτο ψαριού ή κάποια άλλη τροφή με λίγες θερμίδες στο δείπνο, ίσως να μην επιβαρυνθεί η δίαιτά σας. Από την άλλη μεριά, αν όλη τη μέρα τρώτε λιπαρά γεύματα με επεξεργασμένες πρώτες ύλες, θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα καταφέρετε να αδυνατίσετε ακόμη και αν παραλείψετε το βραδινό.

Ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας είναι η ώρα του βραδινού φαγητού. Μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι είναι σημαντικό για την υγεία να ολοκληρώνεται το δείπνο μερικές ώρες πριν τον ύπνο. Το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα προσφέρεται για χαλάρωση και για μια επίσκεψη στο διαδικτυακό online casino της Netbet που προτείνει συναρπαστικά τυχερά παιχνίδια με υψηλές αποδόσεις, τα οποία μπορείτε να παίξετε από την άνεση του σπιτιού σας, στον υπολογιστή ή το κινητό σας τηλέφωνο.

Τι πρέπει να τρώτε στο δείπνο;

Και εδώ η απάντηση δεν μπορεί να είναι μονοσήμαντη. Οι ίδιοι συνδυασμοί τροφίμων μπορεί να έχουν διαφορετικά αποτελέσματα, καθώς ο μεταβολισμός κάθε ατόμου δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Σε γενικές γραμμές, προτιμήσετε άπαχο κρέας ή ψάρι και βρασμένα λαχανικά που είναι πιο εύπεπτα από τα ωμά.

Οι σαλάτες δεν είναι πάντα η σωστή επιλογή για βραδινό

Πολλές σαλάτες είναι φορτωμένες με θερμίδες, ειδικά όταν περιέχουν έτοιμες σάλτσες, μαγιονέζα, κτλ. Μια υγιεινή σαλάτα πρέπει να περιέχει:

  • Άπαχη πρωτεΐνη
  • Ακόρεστα λιπαρά όπως ελαιόλαδο
  • Ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια (χωρίς να υπερβάλλετε, καθώς περιέχουν αρκετές θερμίδες)
  • Εποχιακά λαχανικά

Προσοχή στα προϊόντα light

Οι εταιρείες παραγωγής τροφίμων διαφημίζουν έντονα προϊόντα που ονομάζουν light, diet ή «χαμηλών θερμίδων», στοχεύοντας στους καταναλωτές που έχουν σκοπό να αδυνατίσουν περιορίζοντας τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνουν. Εν τούτοις, πολλοί επαγγελματίες της διατροφής θεωρούν ότι αυτά τα προϊόντα ή οι δίαιτες που τα περιλαμβάνουν, δεν έχουν σχεδιαστεί από διατροφολόγους. Συνεπακόλουθα, η καθημερινή κατανάλωσή τους δεν είναι εγγύηση ότι θα επιτευχθεί χάσιμο βάρους.

Βραδινό φαγητό νωρίς και με μέτρο

Συμπερασματικά, αν επιθυμείτε να χάσετε βάρος, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να ορίσετε κάποιους διαιτητικούς κανόνες, που θα καλύπτουν τις διατροφικές και θερμιδικές σας ανάγκες και τους οποίους πρέπει να ακολουθείτε απαρέγκλιτα.

Σε ότι αφορά το βραδινό φαγητό, δεν είναι καλή ιδέα να το παραλείψετε. Πρέπει να προσπαθείτε να τρώτε πέντε γεύματα τη μέρα, διαμοιράζοντας σωστά την ποσότητα και τη θερμιδική τους αξία. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε αν θέλετε να χάσετε βάρος είναι να προσπαθείτε να τρώτε το δείπνο σας όσο γίνεται νωρίτερα.

Ένας διατροφικός κανόνας αναφέρει «Φάε πρωινό σαν βασιλιάς, γεύμα σαν πρίγκιπας και δείπνο σαν ζητιάνος» και είναι απόλυτα σωστός, παρά την υπερβολή του. Εννοεί ότι είναι καλή ιδέα να τρώτε ελαφριά και υγιεινά στο βραδινό σας.

Και δεν χρειάζεται να πούμε ότι κάθε δίαιτα πρέπει να συνοδεύεται με σωματική άσκηση για να έχει αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμη

Ψευδοκύστη στο πάγκρεας: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

Υδατάνθρακες: κατανοώντας την αξία τους

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου