«Δυστυχώς για άλλη μια φορά η πολιτική και η φυσική ηγεσία άφησε τους αστυνομικούς ακάλυπτους»

Την έντονη αντίδρασή τους για την σημαντική αύξηση των αρμοδιοτήτων τους, με τον έλεγχο και των παραλιών, χωρίς όμως αντίστοιχα να υπάρχει πρόβλεψη και για επιπλέον προσωπικό, εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωση οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας και Νότιας Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου και Χίου.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση τους αναφέρονται τα εξής:

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η πολιτική και η φυσική ηγεσία μας άφησε ακάλυπτους.

Εν μέσω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στον Έβρο ενώ παράλληλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στενάζουν με το μεταναστευτικό που το έχει επωμιστεί στο μεγαλύτερο ποσοστό η Αστυνομία. Η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος έφερε στην Βουλή σχέδιο νόμου το οποίο μεταξύ άλλων αναθέτει στην Αστυνομία τον πλήρη έλεγχο για τα όσα συμβαίνουν στις παραλίες και περιορίζει τις αρμοδιότητες του λιμενικού μόνο στην Θάλασσα.

Τι και αν έγκαιρα (από τις 15-02-2020) τους είχαμε ενημερώσει μέσω του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρη Γερακαράκου για το τι επρόκειτο να συμβεί (όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα) δυστυχώς δεν συγκινήθηκε κανένας.

Κύριοι της Πολιτικής και της Φυσικής μας ηγεσίας συνεχίστε έτσι με απάθεια να αποδέχεστε να μας φορτώνουν αδιαμαρτύρητα αρμοδιότητες να δούμε μέχρι που θα φτάσουν οι αντοχές μας.

Από την πλευρά μας δεν μένει παρά να σας προτείνουμε μετά το μεταναστευτικό, τις φυλακές, τον έλεγχο για το τσιγάρο, να μας αναθέσατε και την έκδοση των αδειών οδήγησης, φορολογικής ενημερότητας, βιβλιάρια του ΙΚΑ και αν είναι κανένα ελαφρύ τροχαίο αφού πάμε να βάζουμε κανένα νάρθηκα ή να κάνουμε κανένα ράμμα αν χρειάζεται. Άλλωστε είναι γνωστό τις πάσι ότι είμαστε (όπως λένε και εκκλησιαστικές γραφές) «δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν» και εσείς μας το επιβεβαιώνετε.

Συνεχίστε ακάθεκτοι να δούμε ποσό θα αντέξουμε!!!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β. ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ
ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν. ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν. ΛΕΣΒΟΥ
ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν. ΣΑΜΟΥ
ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν. ΧΙΟΥ
ΑΠΕΣΣΟΣ ΜΙΧΑΗΛ