Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη  για το ποδόσφαιρο!

Μια πολύ σημαντική τηλεδιάσκεψη όπου θα παρθούν αποφάσεις για το μέλλον των πρωταθλημάτων που βρίσκονται σε καραντίνα (μεταξύ αυτών το Ελληνικό και κατ’ επέκταση και τα τοπικά μας πρωταθλήματα) θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι μεταξύ της FIFA, της UEFA στην οποία θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βαγγέλης Γραμμένος αλλά και οι πρόεδροι και των υπόλοιπων Ομοσπονδιών.

Θεωρείται μια κρίσιμη τηλεδιάσκεψη καθώς θα τεθεί επί τάπητος το τι μέλλει γενέσθαι από τη στιγμή που ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλο τον κόσμο. Ένα από τα βασικά σημεία συζήτησης θα είναι φυσικά η διοργάνωση του EURO 2020 που κανονικά είναι προγραμματισμένη για το προσεχές καλοκαίρι αλλά αναμένεται να αναβληθεί και από εκεί και πέρα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το πώς θα ολοκληρωθούν φέτος τα πρωταθλήματα.

Το μεγάλο πρόβλημα σχετικά με την Ε∂λλάδα είναι ότι η αγωνιστική περίοδος εκπνέει την 30ή Ιουνίου, ημερομηνία που θα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί οι πρωταθλήτριες ομάδες και αυτές που υποβιβάζονται τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Όσο συνεχίζεται η …«καραντίνα», αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να ολοκληρωθούν οι αγώνες. Ίσως αυτό να σημαίνει και τον πρόωρο τερματισμό της αγωνιστικής περιόδου (με την επικύρωση των βαθμολογιών που ισχύουν αυτή τη στιγμή), κάτι που άτυπα αρχίζει και συζητιέται σε διάφορους ποδοσφαιρικούς κύκλους.

Το ενδεχόμενο μάλιστα να «τραβήξει» η «καραντίνα» μέχρι και κοντά στο καλοκαίρι, θα δημιουργήσει εκ των πραγμάτων και νέα αναδιάρθρωση κατηγοριών με την κατάργηση της Super League 2 να θεωρείται δεδομένη.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος θα εκπροσωπήσει την  Ελληνική Ομοσπονδία στη σημερινή τηλεδιάσκεψη
Ο Βαγγέλης Γραμμένος θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Ομοσπονδία στη σημερινή τηλεδιάσκεψη