Ο κορωνοϊός αλλάζει τα πάντα και στο νησί μας

Ο κορωνοϊός αλλάζει τα πάντα και στο νησί μας

Ο κορωνοϊός αλλάζει τα πάντα και στο νησί μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 10623 ΦΟΡΕΣ

Άδεια ή κλειστά τα εμπορικά καταστήματα - Ασφυκτικά γεμάτα τα σούπερ μάρκετ

Στους ρυθμούς της απειλής, του φόβου και του κινδύνου του κορωνοϊού ζουν πλέον για τα καλά και οι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι του νησιού μας.

Το κέντρο της Ρόδου χθες από νωρίς το πρωί δεν θύμιζε σε τίποτα τις προηγούμενες εβδομάδες αφού ελάχιστα ήταν εκείνα τα καταστήματα που λειτούργησαν κανονικά, ενώ ακόμα πιο ελάχιστοι ήταν οι συμπολίτες μας που κατέβηκαν στο κέντρο της Ρόδου.

Αντίθετα, τα σούπερ μάρκετ, εντός κι εκτός της πόλεως Ρόδου, γέμισαν ασφυκτικά από νωρίς το πρωί! Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στα περισσότερα από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ του νησιού μας, είχαν δημιουργηθεί ουρές ακόμα και πριν από τις 8 το πρωί, από συμπολίτες μας που έσπευσαν εκεί για να προμηθευτούν διάφορα (κυρίως) τρόφιμα και άλλα είδη.

Στα μεγάλα σούπερ μάρκετ της πόλης μας, τέθηκε σε ισχύ αμέσως μετά το άνοιγμά τους, έλεγχος στον αριθμό εισόδου των ατόμων – καταναλωτών μέσα σε αυτά, ενώ σε πολλά μοιράζονταν αριθμημένες κάρτες οι οποίες στη συνέχεια παραδίδονταν στα ταμεία.

Ελάχιστοι ήταν οι συμπολίτες μας που κυκλοφορούσαν χθες στο κέντρο της Ρόδου. Ελάχιστα και τα καταστήματα που ήταν ανοιχτά
Ελάχιστοι ήταν οι συμπολίτες μας που κυκλοφορούσαν χθες στο κέντρο της Ρόδου. Ελάχιστα και τα καταστήματα που ήταν ανοιχτά

Δεν υπάρχουν ελλείψεις προϊόντων
Όπως διευκρίνισαν χθες μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» στελέχη μεγάλου ομίλου σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιείται και στη Ρόδο, δεν υπάρχουν ελλείψεις τροφίμων, αλλά η μεγάλη ζήτηση και οι μαζικές αγορές που γίνονται από τους καταναλωτές, δημιουργούν κενά στην τροφοδοσία, δεδομένου ότι οι υπάλληλοι και το προσωπικό μεταφοράς, δεν προλαβαίνουν να γεμίζουν τα ράφια. Η κατάσταση πάντως ήταν κάπως καλύτερη (σε ό,τι αφορά την επάρκεια προϊόντων) σε σχέση με το διήμερο (Παρασκευή και Σάββατο) της περασμένης εβδομάδας, όπου τα ράφια σε βασικά είδη είχαν στην κυριολεξία αδειάσει.

Σε ό,τι αφορά την επάρκεια σε κρέατα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελλείψεις που παρουσιάστηκαν σε ορισμένα κρεοπωλεία του νησιού μας στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και το πρωί της Δευτέρας, οφείλονταν στη μεγάλη ζήτηση αλλά και στη διαδικασία μεταφοράς προς τα νησιά μας.
Από χθες το μεσημέρι πάντως, η τροφοδοσία συνεχίζεται κανονικά και μέσα στις επόμενες μέρες, η κατάσταση θα ομολοποιηθεί πλήρως.

Ελλείψεις σε οινόπνευμα και απολυμαντικά – αντισηπτικά
Όπως και τις προηγούμενες μέρες, έτσι και χθες, τα απολυμαντικά – αντισηπτικά και το οινόπνευμα είχαν εξαντληθεί από νωρίς το πρωί, καθώς η ζήτησή τους εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Πάντως το προσωπικό των σούπερ μάρκετ που εποπτεύει την όλη διαδικασία, είτε με ανακοινώσεις είτε με ενημέρωση επιτόπου, συνιστούσε σε όλους τους καταναλωτές να ψωνίζει με σύνεση, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωνε ότι υπάρχει υπερεπάρκεια σε προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης.

Με μάσκες και γάντια πολλοί από χθες στα σούπερ μάρκετ
Εκτός από τους υπαλλήλους και τους/τις ταμίες στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία του νησιού μας, εκατοντάδες πλέον συμπολίτες μας, άρχισαν να κυκλοφορούν βγαίνοντας από το σπίτι φορώντας μάσκες ή γάντια.
Εκτός από τα σούπερ μάρκετ και τα κρεοπωλεία, με πολλές προφυλάξεις γίνονται επίσης και οι συναλλαγές στα υπόλοιπα καταστήματα που υπάρχουν ανοιχτά.

Όλα αυτά τα μέτρα, γίνονται προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος θα μπαίνει ανάλογος αριθμός καταναλωτών, όπως κι έγινε χθες.

Ταυτόχρονα, κάποια μεγάλα και οργανωμένα σούπερ μάρκετ θα παραδίδουν κατ’ οίκον παραγγελίες των καταναλωτών, μέσα στις επόμενες μέρες, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Ο υπουργός κ. Νίκος Παπαθανάσης, είπε ότι οι διανομές κατ’ οίκον θα γίνονται ακόμη και Κυριακές, ώστε να εφοδιάζεται το καταναλωτικό κοινό ενώ μελετάται ακόμα και η επέκταση του ωραρίου έως και τις 10 το βράδυ ειδικά για τα σούπερ μάρκετ, στο πλαισιο αυτό.

«Λουκέτο» στα περισσότερα εμπορικά καταστήματα
Τα πιο πολλά εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Ρόδου, ήταν κλειστά χθες και μάλιστα αρκετοί ιδιοκτήτες είχαν φροντίσει να ειδοποιήσουν το προσωπικό τους να μην προσέλθει. Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, στο κέντρο της Ρόδου η κίνηση ήταν ελάχιστη. Απέμειναν να λειτουργούν μόνο ελάχιστες εταιρίες μεγάλων αλυσίδων. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της Ρόδου η οποία ανέφερε:

«Μετά τη δημοσίευση της επιστολής της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα, τον Υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βούτση, με θέμα την Υποχρεωτική και Καθολική Αναστολή Λειτουργίας Εμπορικών Καταστημάτων, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους και στους πελάτες των καταστημάτων μας και με στόχο της προάσπιση της δημόσιας υγείας από την Πανδημία COVID – 19, ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου ΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ), μέχρι νεωτέρας.
Εξαιρούνται τα καταστημάτων τροφίμων (super market, παντοπωλεία, μανάβικα, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, φούρνοι) και τα φαρμακεία».

Οι τράπεζες, τέλος, λειτούργησαν επίσης με ελεγχόμενη ροή για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και για τον λόγο αυτό λίγο μετά τις 9 το πρωί παρουσιάστηκαν κάποιες ουρές από κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης