Τα μποφόρ έκαναν άνω κάτω τα  δρομολόγια πλοίων και... αεροπλάνων στη Ρόδο

Σαρωτικοί ήταν οι άνεμοι που κυριάρχησαν χθες από τα ξημερώματα έως και λίγιο πριν το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου, γεγονός που δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα στα προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων και αεροσκαφών.

Σε ό,τι αφορά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, από το βράδυ της Δευτέρας ίσχυσε απαγορευτικό απόπλου  για όλα τα δρομολόγια από τον Πειραιά προς τα νησιά μας, ενώ μετά τις 9 το πρωί, είχαν «δέσει» όλα τα σκάφη στα λιμάνια των νησιών μας, αφού οι άνεμοι έφθαναν και ξεπερνούσαν ακόμα και τα 9 μποφόρ.

Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν επίσης μικρής έκτασης ζημιές σε δέντρα, εντός κι εκτός της πόλεως Ρόδου,  ενώ έκαναν άνω – κάτω τα προγραμματισμένα δρομολόγια αεροπλάνων προς και από τη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά του νομού μας. Πιο συγκεκριμένα,  προσγειώθηκαν οι πρωινές προγραμματισμένες πτήσεις, ενώ εκτός από την πρώτη πρωινή που αναχώρησε από τη Ρόδο για Αθήνα, η ομαλή λειτουργία επανήλθε το μεσημέρι, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Κανονικά  αναχώρησε και η προγραμματισμένη πτήση για την Κάρπαθο. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ,  το κύμα της κακοκαιρίας θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά.

Πάντως, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Λλιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
 Οι φωτογραφίες του Γιώργου Πάττα είναι ενδεικτικές:

ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΤΑΣ
ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΤΑΣ
ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΤΑΣ
ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΤΑΣ
ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΤΑΣ
ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΤΑΣ
ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΤΑΣ
ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΤΑΣ