Από ‘δω και πέρα οι αποφάσεις μας δεν θα είναι ποτέ ίδιες…

Με ό, τι περνάμε αυτές τις μέρες θωρακιζόμαστε ως άνθρωποι, μόνο που τ’ αποτελέσματα θ’ αργήσουν να φανούν και θα γίνουν κάπως ορατά μήνες μετά, όταν κληθούμε να επιστρέψομε εκεί όπου και σταματήσαμε.

Παράγοντες και αθλητές είναι σίγουρα σε θέση να εκτιμήσουν το πριν και να δημιουργήσουν τις ιστορίες τους για τη συνέχεια, όποια κι αν είναι.

Όμως είπαμε, όταν φανούν τ’ αποτελέσματα, θ’ απορούν και οι ίδιοι με τις αποφάσεις και τον χαρακτήρα που θα έχουν, σαφώς επηρεασμένες από την κατάσταση του παρελθόντος.

Σ’ αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση, τώρα που τίποτα δεν μπορεί να κινηθεί ή αν κινηθεί παρεκκλίνει από την πορεία του, ακόμα και η πιο απλή λήψη απόφασης μοιάζει απίστευτα δύσκολη διαδικασία. Ό, τι διαφορετικό πια συμβεί θα είναι, πιστέψτε με, προς το καλύτερο και την παραδοχή πως κάποιο διάστημα πριν δεν πράτταμε πολλές φορές το ιδανικό, επηρεασμένοι από τις συγκυρίες.

Σε κάθε άθλημα όσοι είναι επικεφαλής των ομοσπονδιών και των τοπικών ενώσεων θα κληθούν να βγάλουν ένα πρόγραμμα πάνω σε κάποιες ράγες εκείνων που γνωρίζουν και χάραξαν τη διαδρομή, έως ένα σημείο, φυσικά.

Τότε θα δείξουν κατά πόσο χαλυβδώθηκαν και πόσο επηρεάστηκαν για το καλό του αθλήματος που υπηρετούν. Και να ‘στε σίγουροι πως και οι ίδιοι να εντυπωσιαστούν από τον χαρακτήρα των σκέψεών τους και το πόσο καλό μπορεί να κάνουν για τη συνέχεια του αθλητισμού γενικότερα.

Τέτοιες καταστάσεις δεν τις ζούμε κάθε μέρα-κι ευτυχώς δηλαδή-γι’ αυτό ας εκμεταλλευτούμε ό, τι θετικό υπάρχει, αξιοποιώντάς το στη συνέχεια με ευεργετικά αποτελέσματα.

Η πορεία σε ακραίες συνθήκες κι ένα μεταίχμιο ξυπνά βιαίως σκέψεις που είχαν πέσει σε χειμερία νάρκη, γιατί τις περισσότερες φορές εμείς το θελήσαμε, ασχέτως αν δεν το παραδεχτήκαμε ποτέ, ακόμα κι όταν κληθήκαμε ν’… ανακρίνουμε τον ίδιο μας το εαυτό.

Από ‘δω και πέρα λοιπόν, όποιες αποφάσεις ληφθούν θα έχουν κύρια συστατικά στοιχεία των μηνών, όταν και συνειδητοποιήσαμε πως τα πάντα αλλάζουν…

Δραγάτης Δημήτρης