Χωρίς προβλήματα η εξυπηρέτηση των πολιτών στον δήμο Ρόδου

Χωρίς προβλήματα η εξυπηρέτηση των πολιτών στον δήμο Ρόδου

Χωρίς προβλήματα η εξυπηρέτηση των πολιτών στον δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 752 ΦΟΡΕΣ

…Αναπάντεχα καλά κύλησε, χθες, η πρώτη ημέρα για τον Δήμο της Ρόδου με τις υπηρεσίες του, στην ουσία, να είναι κλειστές για το κοινό.

Μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν προχθές τόσο από τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη, όσο και από τους Αντιδημάρχους Διοικητικής Εξυπηρέτησης και Κοινωνικής Πολιτικής, κ.κ. Γιάννη Καμπούρη και Γιώργο Τριάντο αντίστοιχα, όπως ήταν φυσικό η ροή μετάβασης των δημοτών στο Δημαρχείο και τα δημοτικά καταστήματα ήταν εξαιρετικά χαμηλή.

Η εικόνα, βέβαια, κατά τη χθεσινή ημέρα, εκτός από το κέντρο της πόλης, ήταν πρωτόγνωρη και στο Δημαρχιακό Μέγαρο αφού αντίκριζε κανείς άδειους διαδρόμους αλλά και άδεια γραφεία. Ως γνωστόν, μετά τη χρήση της άδειας ειδικού σκοπού και εκείνης για όσους υπαλλήλους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ο Δήμος πλέον λειτουργεί περίπου με το 40% του προσωπικού του.

Έτσι, οι υπάλληλοι που έμειναν πίσω και επιφορτίστηκαν με το έργο της απρόσκοπτης συνέχισης της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και της εξυπηρέτησης του πολίτη, δέχθηκαν χθες, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, πολλά τηλεφωνήματα από συμπολίτες μας που ήθελαν να εξυπηρετηθούν ή να τους κατευθύνουν για το πώς θα εξυπηρετηθούν…την εποχή του κορωνοϊού!

Πάντως, και από την εικόνα που αποκόμισε ο κ. Καμπούρης, φαίνεται ότι οι περισσότεροι συνδημότες μας είναι ενημερωμένοι ότι (και) ο Δήμος έχει αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του ως προς την εξυπηρέτηση του κοινού αλλά παράλληλα έχουν εμπεδώσει ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και δη τις επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες.
Συγχρόνως, οι αρμόδιοι του Δήμου, υπηρεσιακοί και πολιτικοί προϊστάμενοι, βρίσκονται διαρκώς σε επιφυλακή αναμένοντας νέες οδηγίες και νέα μέτρα, λόγω ακριβώς του ευμετάβλητου της πρωτοφανούς κατάστασης που ζούμε.

Μάλιστα, χθες, ήρθε νέα εγκύκλιος από το Υπουργείο Εσωτερικών η οποία προβλέπει ακόμη και τη λειτουργία των ΟΤΑ με προσωπικό ασφαλείας, κάτι πάντως που εξετάζεται ανάλογα με τα δεδομένα κάθε ημέρας.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη