Τις επόμενες μέρες τα… σπουδαία για τον στίβο

Ένα σταυρόλεξο για ...δυνατούς λύτες θα είναι πια ο συνδυασμός των αποφάσεων στον κλασικό αθλητισμό για το πώς θα κυλήσει στη συνέχειά της η χρονιά, εξαιτίας των όποιων μέτρων έχουν ήδη ληφθεί και θα ληφθούν  στο εγγύς μέλλον, ώστε να μην επηρεαστούν όλοι όσοι ασχολούνται με το άθλημα από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Και σε τοπικό επίπεδο, τις επόμενες μέρες πρόκειται να παρθούν αποφάσεις, κατ’ αρχάς για να βγει η σχετική ανακοίνωσης διεξαγωγής τελικώς ή μη του Μαραθωνίου της Ρόδου. Ήδη έχει επηρεαστεί η τουριστική σεζόν και δεν είναι καν βέβαιο πότε και πώς θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία. Μέχρι το τέλος Μαρτίου, όπως και να ‘χει, θα έχουν ενημερωθεί οι δρομείς και όσοι είναι κοντά στον αγώνα για την όποια εξέλιξη για μια από τις σημαντικότερες διεθνείς αθλητικές συναντήσεις, όχι μόνο στο Νότιο Αιγαίο, μα και τη χώρα μας.

Σχετικά με τις υπόλοιπες διοργανώσεις μέσα στον Μάρτιο, ήδη αναβλήθηκαν τα «Δάφνεια» που ήταν να γίνουν το Σάββατο, 28 του μήνα στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα», ενώ προς αναβολή πάει και ο αγώνας δρόμου στην Απολακκιά, προγραμματισμένος και ενταγμένος στο καλεντάρι με ημερομηνία διεξαγωγής την Κυριακή, 29 Μαρτίου. Εκτός αυτών, αναμένεται ν’ αλλάξει ημερομηνία και ο αγώνας ορεινού δρόμου στον Προφήτη Ηλία που θα διεξαγόταν την Κυριακή, 5 Απριλίου, ενώ αναβάλλεται και το διασυλλογικό Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’ στα σύνθετα, τα τέτραθλα δηλαδή, αφού ήταν να πραγματοποιηθεί ανά ομίλους στις 4 Απριλίου. Εννοείται πως το σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων που ήταν να γίνει αύριο στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» και ο αγώνας ορεινού δρόμου της ερχόμενης Κυριακής στον Μονόλιθο έχουν αναβληθεί. Στο πλαίσιο των μέτρων από την κυβέρνηση, δεν λειτουργούν για το κοινό τα γραφεία της ΕΑΣ Δωδεκανήσου στο βοηθητικό του σταδίου «Διαγόρας» και αναλόγως των εξελίξεων θ’ αποφασιστεί πότε θα επιστρέψουν στην …κανονικότητα όλες οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή αγώνων στη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά μας.

Ο ΣΕΓΑΣ πάντως προχώρησε σε ανακοίνωση ενημέρωσης γι’ αναβολές αγώνων, όπως παρακάτω:
«Στην αναβολή τριών διοργανώσεων, που ήταν προγραμματισμένες για το επόμενο διάστημα, προχώρησε η Ομοσπονδία.
Πρόκειται για το Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 28 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ14, που ήταν να γίνει στις 4 Απριλίου σε πόλεις όλης της χώρας. Τέλος,  ο ΣΕΓΑΣ έκανε γνωστό πως αναβάλλεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χμλ. βάδην Α/Γ, το οποίο ήταν ενταγμένο στο καλεντάρι για τις 5 Απριλίου στην πόλη των Μεγάρων.

Την ερχόμενη εβδομάδα - και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και τα μέτρα της Πολιτείας- η Ομοσπονδία θα προχωρήσει σε νέες ανακοινώσεις σχετικά με τις διοργανώσεις που είναι προγραμματισμένες για το εγγύς μέλλον».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΕΓΑΣ και την ερχόμενη Δευτέρα θα προβεί στις ανακοινώσεις εκείνες για την αναβολή νέων αγώνων, ώστε να είναι σε θέση όλοι να γνωρίζουν εγκαίρως πώς θα διαμορφωθεί το όποιο πρόγραμμα.