Κορωνοϊός - Λέρος: Απολυμάνσεις σε σχολεία και δημοτικά κτίρια, πολιτικοί γάμοι στην είσοδο του δημαρχείου

Κορωνοϊός - Λέρος: Απολυμάνσεις σε σχολεία και δημοτικά κτίρια, πολιτικοί γάμοι στην είσοδο του δημαρχείου

Κορωνοϊός - Λέρος: Απολυμάνσεις σε σχολεία και δημοτικά κτίρια, πολιτικοί γάμοι στην είσοδο του δημαρχείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 305 ΦΟΡΕΣ

Επείγουσες αποφάσεις και έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη Λέρο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος του νησιού κ. Μιχάλης Κόλιας.

Ειδικότερα οι αποφάσεις που ελήφθησαν αφορούν την δημιουργία προσωρινών υποστηρικτικών δομών κοινωνικής πρόνοιας, την τέλεση πολιτικών γάμων στην είδοσο του δημαρχείου και απολυμάνσεις σε σχολεία και δημοτικα κτίρια.

Παράλληλα ο κ. Κόλιας ευχαριστεί θερμά τον ιδιώτη γιατρό Ευάγγελο Μαρκάκη, ο οποίος μετά από πρόσκληση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αποδέχθηκε να συνδράμει στη στήριξη του νοσοκομείου της Λέρου.

Αναλυτικά στις σχετικές ανακοινώσεις που εξέδωσε ο Δήμος Λέρου αναφέρει τα εξής:

Επείγουσα ανακοίνωση του Δημάρχου Λέρου: Υποστηρικτικές δομές κοινωνικής πρόνοιας

Αγαπητοί συμπατριώτες μου,

Σας ενημερώνω ότι στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19, με σχετική μου απόφαση, συστήνω προσωρινές υποστηρικτικές δομές κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης οι οποίες θα παρέχουν όλα όσα χρειάζονται συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Ο Δήμος Λέρου προχωράει άμεσα στην καταγραφή των κατοίκων του δήμου μας που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπετε να μετακινηθούν από τα σπίτια τους και αδυνατούν κατά δήλωση τους να εξυπηρετηθούν (ευπαθείς ομάδες – ηλικιωμένοι).

2. Επίσης οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωράνε άμεσα στην καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου μας που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπετε να μετακινηθούν από τα σπίτια τους και αδυνατούν κατά δήλωση τους να εξυπηρετηθούν.

Για τις παραπάνω κατηγορίες το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λέρου και η δομή «Βοήθεια στο Σπίτι», αφού ενισχυθεί με επιπλέον βοηθητικό προσωπικό, αναλαμβάνουν:

· Την εξυπηρέτηση των ανωτέρω συμπολιτών μας για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης. Αυτό σημαίνει ότι για τη συνταγογράφηση φαρμάκων δεν θα μεταβαίνουν σε νοσοκομειακές δομές,
­­­­­­­­και η διανομή των φαρμάκων θα γίνεται από το πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι.

· Την διεκπεραίωση των αιτημάτων των ανωτέρω συμπολιτών μας όπως είναι η παραλαβή αιτήσεων - παράδοση πιστοποιητικών κλπ, για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.

Εφιστώ για άλλη μια φορά την ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΩΝ σας και σας παρακαλώ θερμά, να ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ στο σπίτι σας. Εάν κάποιος από εσάς εμφανίσει συμπτώματα ίωσης, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να καλεί το Νοσοκομείο και να παραμένει στο σπίτι του.

Σε περίπτωση που κάποιος συμπολίτης μας (κατόπιν εισήγησης του γιατρού) χρειαστεί να τεθεί σε απομόνωση το Νοσοκομείο του νησιού έχει ήδη διαμορφώσει χώρο ο οποίος είναι άμεσα διαθέσιμος.

Για περαιτέρω πληροφορίες είμαστε στη διάθεση σας, στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2247360200 – 22470.23130 - 22470.22109 & 2247028014, ώρες λειτουργίας 08:00 -15:00.

Στην εξωτερική εισοδο του Δημαρχείου οι πολιτικοί γάμοι

Με σεβασμό στα μελλόνυμφα ζευγάρια που δυσκολεύονται να αναβάλουν τον γάμο τους λόγω ειδικών συνθηκών, και με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Λέρου θα συνεχίσει να διεξάγει τους πολιτικούς γάμους αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις που επιβάλλει η συγκυρία, ως εξής:

Οι πολιτικοί γάμοι θα τελούνται στον αύλειο χώρο του δημαρχείου (εξωτερική είσοδος) και όχι στο εσωτερικό του κτιρίου και με παρουσία μόνο του Δημάρχου ή του αρμόδιου αντιδημάρχου, της ληξιάρχου, του
ζεύγους και των δύο μαρτύρων.

Κανείς άλλος δεν θα επιτρέπεται να προσεγγίζει τον χώρο τέλεσης του πολιτικού γάμου.

Όλοι μαζί, με σύνεση, ψυχραιμία, με ατομική ευθύνη, συλλογική συνείδηση και πιστή τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής και των οδηγιών των αρμόδιων αρχών.

Ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις σε σχολεία και δημοτικά κτίρια

Από τον Δήμο Λέρου ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια ανακοινώσεων μας και στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020, απολύμανση σε όλα τα δημοτικά κτίρια, τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία της Λέρου,
σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου από 25-2-2020 ΦΕΚ 42/Α/25-2-2020 «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού».

Συγκεκριμένα, απολύμναση πραγματοποιείται στα παρακάτω κτίρια:

1 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΥ
2 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ
3 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ
4 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΝΤΕΛΙΟΥ
5 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ
6 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΛΙΝΤΩΝ
7 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΥ
8 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ
9 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΑΛΑΧΙΕΙΟ-ΝΙΚΟΛΑΙΔΕΙΟ
10 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΝΤΩΝ
11 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΑΝΟΥ-ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ-ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ-ΚΤΙΡΙΟ
ΣΤΑΔΙΟΥ
12 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ
13 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΛΑΤΑΝΟΥ -ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ-ΓΡΑΦΕΙΑ
14 ΕΠΑΛ
15 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΛΑΤΑΝΟΣ
16 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
17 ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΓΡΑΦΕΙΑ-ΓΑΚ
18 ΚΕΠ
19 ΓΕΦ-ΓΡ.Δ/ΝΤΗ (20+8)
20 ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ -ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΟΠΑΙΣΑΠ ΚΑΜΑΡΑ
21 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ-ΑΠΟΘΗΚΗ
22 ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ-ΕΟΠΠΥ-ΔΟΠΑΙΣΑΠ
23 ΓΡΑΦΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΛΑΚΚΙ (Πρωην ΔΕΥΑΛ)-Αη Γιάννης
24 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙ
25 ΣΦΑΓΕΙΟ ΠΑΡΘΕΝΙ
26 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
27 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΜΑΡΑ
28 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΚΚΙ
29 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΑΤΑΝΟΣ
30 ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΡΙΚΙΑ
31 ΚΤΙΡΙΟ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΛΙΜΑΝΙ ΛΑΚΚΙΟΥ
32 ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΛΑΚΚΙΟΥ

Σημειώνεται ότι η απολύμανση στα ανωτέρω κτίρια, θα πραγματοποιείται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, για προληπτικούς λόγους.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Λέρου

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Ιατρό κ. Μαρκάκη Ευάγγελο ο οποίος άμεσα ανταποκρίθηκε σε σχετική πρόσκληση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου συνδράμοντας στη στήριξη του Νοσοκομείου Λέρου παρότι είναι ιδιώτης Ιατρός.

Η προσφορά του Ιατρού κ. Μαρκάκη στους κατοίκους της Λέρου και εν γένει στη Δημόσια Υγεία, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύει η πατρίδα μας, είναι τεράστια.

Σας ευχαριστώ και πάλι εκ βάθους καρδίας εκ μέρους όλων των συμπολιτών μας!

Διαβάστε ακόμη

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει

Στη Λέρο εν όψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

43 μετανάστες εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στα παράλια της Λέρου

Ξεκίνησε η κατασκευή των χαλικοπασσάλων στο λιμενικό έργο στα Αλιντα της Λέρου

Η Λέρος η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων