Με θέματα συντήρησης ασχολείται πλέον το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδεκανήσου

Στη συντήρηση των λιμανιών δικαιοδοσίας του και στην κάλυψη των διαφόρων υποχρεώσεών του έχει περιοριστεί, αυτή την περίοδο, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου (Λ.Τ.), μετά την απαγόρευση του κατάπλου κρουαζιεροπλοίων, ημεροπλοίων και, από προχθές, και των γιοτ από το εξωτερικό.

Καταρχάς,  πρόσφατα ανοίχτηκε από την Επιτροπή αξιολόγησης η ηλεκτρονική οικονομική προσφορά του ενδιαφερομένου για το έργο του καρνάγιου, μετά το άνοιγμα της οποίας ήδη έχει συνεδριάσει μία φορά η Επιτροπή η οποία πλέον θα πρέπει να ολοκληρώσει το πόρισμά της, να το συντάξει, να έρθει αυτό για έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο για να αποφασίσει την υπογραφή ή όχι της σύμβασης.

Η κατάσταση
Περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες από πλευράς του Λ.Τ., ο Πρόεδρός του κ. Βασίλης Παπαοικονόμου, λέει ότι επειδή απαγορεύονται οι μεταφορές, αλλά τα θέματα του Λ.Τ. συνεχίζουν να «τρέχουν»-δεν είναι μόνο οι αφίξεις κρουαζιεροπλοίων, είναι και διάφορες υποχρεώσεις και έργα που είναι σε εξέλιξη-πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα θα συγκαλέσουν συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Λόγω της σύστασης όμως για περιορισμό των μεταφορών, θα δουν εάν μπορεί να γίνει τηλεφωνικά η συνεδρίαση μια και, ως γνωστόν, τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. προέρχονται από τα νησιά, ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η λειτουργία τους απρόσκοπτα.

Για την απαγόρευση
Αυτή την περίοδο, λοιπόν, στις χερσαίες εγκαταστάσεις των λιμανιών κάνουν τις απαραίτητες συντηρήσεις, απλά έχουν απαγορευτεί ο κατάπλους κρουαζιεροπλοίων και των ημεροπλοίων από την Τουρκία, όπως και από προχθές η προσέγγιση των ιδιωτικών γιοτ που έρχονται  από το εξωτερικό.

Όπως λέει ο κ. Παπαοικονόμου, στην ουσία, αυτή τη στιγμή αυτά που δέχεται το λιμάνι της Ρόδου είναι τα πλοία της γραμμής, τα Blue Star ή το Πρέβελης που εκτελεί την άγονη γραμμή,  και κάποια εμπορικά πλοία που μεταφέρουν εμπορεύματα και κινούνται εντός Ελλάδος, δεν έρχονται δηλαδή από το εξωτερικό.

Τέλος, στο πλαίσιο των μέτρων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, οι συναλλαγές πλέον με το Λ.Τ. γίνονται είτε τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά και μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις μετά από τηλεφωνικό ραντεβού μπορεί κάποιος να προσέλθει στα γραφεία του.