ΣΥΡΙΖΑ: «Η παράταση των συμβάσεων 5.500 πτυχιούχων του ΟΑΕΔ κομβική για τη λειτουργία των Προνοιακών Ιδρυμάτων της Ρόδου»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η παράταση των συμβάσεων 5.500 πτυχιούχων του ΟΑΕΔ κομβική για τη λειτουργία των Προνοιακών Ιδρυμάτων της Ρόδου»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η παράταση των συμβάσεων 5.500 πτυχιούχων του ΟΑΕΔ κομβική για τη λειτουργία των Προνοιακών Ιδρυμάτων της Ρόδου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 328 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η η Νομαρχιακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

Αναφορά κατέθεσαν 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη Γραμματέα της ΚΟ κ. Όλγα Γεροβασίλη με θέμα την την παράταση ή ανανέωση των συμβάσεων των 5.500 πτυχιούχων του ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών των υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα εξαιτίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα οι 23 βουλευτές καταθέτουν προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την Ανοιχτή Επιστολή του Σωματείου του Ειδικού Προγράμματος Πτυχιούχων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, στην οποία τίθεται το ζήτημα της παράτασης ή ανανέωσης των συμβάσεων 5.500 πτυχιούχων του ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται στην επιστολή, οι ανωτέρω πτυχιούχοι με την εμπειρία που διαθέτουν, ως εργαζόμενοι σε διάφορες υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα, μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της επείγουσας κατάστασης, που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας τη διάδοσης του κορονοϊού.

Εκ του λόγου αυτού είναι αναγκαία η παράταση ή η ανανέωση των συμβάσεων τους, ώστε το πολύτιμο αυτό επιστημονικό προσωπικό να επιστρέψει στις εργασίες του για να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που βιώνει σήμερα η χώρα μας.

Ταυτόχρονα ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας& Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ, δια της επικεφαλής του Θεανούς Φωτίου, ανακοίνωσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων στήριξης των ηλικιωμένων, των άπορων, των ανάπηρων, των παιδιών και όσων είναι στα ιδρύματα.

Για το ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου η επαναπρόσληψη των 5.500 πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, είναι κομβική και για τη λειτουργία των Προνοιακών Ιδρυμάτων της Ρόδου (1. Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού – Πρώην Ορφανοτροφείο Θηλέων Ρόδου, 2. Χαραλάμπειο Γηροκομείο, 3. Παράρτημα ΑΜΕΑ Ανηλίκων – Άγιος Ανδρέας, 4. Παράρτημα ΑΜΕΑ Ενηλίκων – Κολύμπια), στα οποία επί 12 μήνες υπηρετούσαν 48 άτομα.

Είναι όμως επίσης κομβική και για άλλες υπηρεσίες και δομές του Νοτίου Αιγαίου (ΟΑΕΔ, Δήμοι, Νοσοκομεία κλπ) που υπηρετούσαν υπάλληλοι του προγράμματος.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι με μεθοδικότητα, υπομονή και επιμονή συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να αλλάξει η κατάσταση εντός των Ιδρυμάτων προς το καλύτερο, να κοινωνικοποιηθούν οι περιθαλπόμενοι και να δημιουργηθούν δεσμοί ουσίας και αναφοράς που τόσο ανάγκη έχουν, να συντελεστεί ουσιαστικά και πρακτικά το άνοιγμα στην τοπική κοινωνία, να ενισχυθεί και να βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών των ιδρυμάτων και του μόνιμου προσωπικού, να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις προς την Κοινότητα και εν τέλει να αλλάξουν δραστικά την δημόσια εικόνα όλων των δομών, από χώρους απομόνωσης και εγκλεισμού, σε κέντρα στήριξης συμπολιτών μας.

Για το λόγο αυτό, καλούμε την κυβέρνηση, παρά την αρχική άρνησή της, να προχωρήσει στην 24μηνη – τουλάχιστον – επαναπρόσληψή τους και την σημερινή διοίκηση των ιδρυμάτων να πάρει θέση επί του θέματος.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης