Ανέλαβε καθήκοντα χθες ο νέος διοικητής της 95 ΑΔΤΕ στη Ρόδο

Ανέλαβε καθήκοντα χθες ο νέος διοικητής της 95 ΑΔΤΕ στη Ρόδο

Ανέλαβε καθήκοντα χθες ο νέος διοικητής της 95 ΑΔΤΕ στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6239 ΦΟΡΕΣ

«Είμαι ιδιαίτερα τυχερός που μου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω το μεγαλείο της Δωδεκανήσου», τόνισε ο αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η τελετή παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης της 95 ΑΔΤΕ, από τον Αντιστράτηγο Νικόλαο Φλάρη στον Υποστράτηγο Δημήτριο Χούπη.

Για πρώτη φορά, λόγω των προληπτικών μέτρων που ισχύουν για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, η τελετή πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Μεραρχία στα Κοσκινού, παρουσία του Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου χωρίς προσκεκλημένους και σε στενό υπηρεσιακό περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της τελετής αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του απερχόμενου διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, Αντιστράτηγου Νικολάου Φλάρη, ο οποίος στις πρόσφατες κρίσεις τοποθετήθηκε στη θέση του Επιτελάρχη στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, «μία νέα έπαλξη-πρόκληση για κάθε Αξιωματικό του Στρατού Ξηράς» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο απερχόμενος διοικητής τονίζοντας τα συναισθήματα «βαθιάς συγκίνησης» που τον διακατέχουν διότι – όπως είπε- αποχωρίζεται τους εκλεκτούς και πολύτιμους συνεργάτες του, ανεξαρτήτως θέσεως και βαθμού, στυλοβάτες στη Διοίκηση της 95 ΑΔΤΕ, που πριν ένα χρόνο του εμπιστεύτηκε η Ηγεσία, αναφέρθηκε στο έργο που επιτεύχθηκε κατά την παραμονή του στη θέση του Διοικητή της Μεραρχίας.


«Τήρησα την υπόσχεσή μου ότι η διοίκησή μου θα ήταν ανθρωποκεντρική σύμφωνα με τον νόμο και τους Στρατιωτικούς κανονισμούς, ενστερνιζόμενος ότι η βασική ισχύς κάθε μάχιμης δύναμης εδράζεται στο ανθρώπινο δυναμικό. Επιδίωξα δε, να είμαι δίκαιος και ειλικρινής συνεργάτης, πρόθυμος αποδέκτης των αιτημάτων σας και συμπαραστάτης στο δύσκολο έργο σας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φλάρης.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια σε αξιωματικούς και οπλίτες για την εκπαίδευσή τους, την τεχνική τους κατάρτιση και την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλλουν για να διατηρήσουν ακέραιο και αλώβητο το πολύτιμο αγαθό «της άμυνας και της ασφάλειας» όπως είπε.

«Είναι απόλυτα αναγκαίο σε τούτο τον ακριτικό χώρο σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή που ταλανίζεται από προκλητικές φραστικές δηλώσεις και ωμές διεκδικήσεις του εθνικού μας χώρου με πρωτοφανείς εξοπλισμούς της γειτονικής χώρας, να συνεχίσουμε την προβολή ύψιστης επαγρύπνησης, αποτροπής και συνεχή επαύξηση της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας. Μόνο τα ανωτέρω είναι ικανά να ματαιώσουν τις ύπουλες επεκτατικές βλέψεις των γειτόνων μας» είπε ο απερχόμενος Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στις αρχές και φορείς της Ρόδου και των νησιών μας για τη συνεργασία που είχαν, αλλά και την οικογένειά του.
«Είμαι ιδιαίτερα τυχερός που μου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω το μεγαλείο της Δωδεκανήσου και ειδικότερα τη ζωγραφιά σε θάλασσα παραμυθιού, το «σταυροδρόμι πολιτισμού», το μαγευτικό Καστελόριζο.

Θα αναζητώ το μοναδικό κυματισμό της σημαίας στα χέρια του Έλληνα Στρατιώτη πάνω στο Ελληνιστικό Κάστρο της αγέρωχης Κυρά της Ρω, και ένα ταπεινό προσκύνημα στον Άη Νικόλα της Στρογγύλης, μια ανάσα από τις τουρκικές ακτές».

Ο κ. Φλάρης, τέλος, ευχήθηκε στον νέο Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ κ. Χούπη υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.


Ο νέος διοικητής
Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο ο νέος διοικητής της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Δημήτριος Χούπης, δήλωσε πως η ανάληψη των καθηκόντων του, ως Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ «περιποιεί εξαιρετική τιμή στο πρόσωπό του και τον καθιστά υπερήφανο καθώς στη διοίκηση της 95 ΑΔΤΕ έχουν διακριθεί εξέχουσες ηγετικές προσωπικότητες και άριστοι αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς και της Πατρίδος γενικότερα».

Ο νέος Διοικητής τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θα αφιερώσω ιεραποστολικά όλη μου την ενέργεια, τη δυναμική και το χρόνο μου προκειμένου να συμβάλω έτι περαιτέρω στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και την ικανότητα αποτροπής της ΑΔΤΕ σε κάθε σπιθαμή του νότιου συμπλέγματος της Δωδεκανήσου των 420 νησιών, μικρονήσων και βραχονησίδων, που όπως όλοι μας γνωρίζουμε ότι λόγω γεωγραφικής θέσης, του στρατηγικού ενδιαφέροντος αλλά και του εξαιρετικού ανθρώπινου δυναμικού της τοπικής κοινωνίας αποτελούν την καρδιά, τον πολλαπλασιαστή ισχύος και το κομβικό κέντρο βάρους όχι μόνο του Αιγαίου Αρχιπελάγους και της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και της Πατρίδας μας γενικότερα».

Ο κ. Χούπης αναφέρθηκε επίσης στο ανθρώπινο δυναμικό της Μεραρχίας, το οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά, «υπήρξε και παραμένει το καλύτερο οπλικό σύστημα και ως εκ τούτου η Διοίκησή μου θα είναι πρωτίστως ανθρωποκεντρική, σε πλήρη συμφωνία με τους νόμους και τους στρατιωτικούς κανονισμούς».

Καταλήγοντας ο νέος Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ επεσήμανε πως είναι «κύριο έργο μας να αποδεικνύουμε σε κάθε δράση και ενέργεια, ότι ο Ελληνικός Στρατός πιστός στο καθήκον, με αποφασιστικότητα και ιστορική μνήμη, συνεχίζει αταλάντευτα να διαχειρίζεται με επιτυχία το παρόν, διαμορφώνοντας παράλληλα το μέλλον, κάνοντας άλμα στο χρόνο μεγαλύτερο από τη φθορά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο εθνικός μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης».

Διαβάστε ακόμη

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank