Μια διπλή επιτυχία για τον Μαραθώνιο Ρόδου το 2021

Μια τόσο μεγάλη αθλητική σύναξη όπως ο Μαραθώνιος Ρόδου δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από τα μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός, γι’ αυτό έχοντας πάνω απ’ όλα τη συνείδηση της ευθύνης τους, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής αποφάσισαν προχθές να κυλήσει το 2020 χωρίς αυτό το μεγάλο γεγονός για το Νότιο Αιγαίο και την Ελλάδα γενικότερα.

Νέα ημερομηνία της διοργάνωσης είναι η 18η Απριλίου του 2021, ιδανική αν σκεφτούμε πως το Πάσχα είναι στις 2 Μαΐου, αρκετά αργά δηλαδή, ενώ τα μέσα του Απρίλη ενδείκνυνται για αγώνες δρόμου. Κανείς δεν ξεχνά μάλιστα τον υπέροχο καιρό με την ηλιοφάνεια και το βοριαδάκι την περασμένη χρονιά, όταν ο αγώνας πραγματοποιήθηκε τη 14η Απριλίου.

Επειδή εδώ είμαστε για να λέμε τη γνώμη μας, αναφέρω λοιπόν ότι καλά έκανε η οργανωτική επιτροπή και πήρε την παραπάνω απόφαση. Τα μέλη της είναι άλλωστε άνθρωποι που ζουν για τον αθλητισμό και όχι …από τον αθλητισμό, γι’ αυτό και δεν θέλησαν να ρισκάρουν το παραμικρό σχετικό με τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων και γενικώς όλων όσοι έχουν ρόλο στον αγώνα.

Από την αρχή η διοργάνωση έδειξε σοβαρότητα και αν δεν λαμβανόταν αυτή η απόφαση, σίγουρα θα μας ξένιζε μέσα στο όλο κλίμα. Εδώ και καιρό οι διοργανωτές ήταν προβληματισμένοι για το πώς θα εξελισσόταν το φαινόμενο, όμως δεν ήταν σε θέση να βγάλουν μια οριστική απόφαση, αφού υπήρχαν αρκετές μέρες έως και την 3η Μαΐου.

Οι σκέψεις για μετακίνηση του αγώνα το ερχόμενο φθινόπωρο, εκ των πραγμάτων φάνταζαν ουτοπικές εξαιτίας της διοργάνωσης τότε του Run Greece και των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων. Έτσι, αποφασίστηκε το αυτονόητο, και το 2021 θα είναι μια καλή ευκαιρία η επιτυχία να σημειωθεί… εις διπλούν.

Η δίψα θα ‘ναι τόση που οι αποστάσεις των αγώνων στον Μαραθώνιο Ρόδου θα φαντάζουν τόσο μικρές… Πιστέψτε με.

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ