Πλακίδας: «Θα ήθελα να παίξουμε ξανά!»

Την επιθυμία του να παίξει και πάλι ποδόσφαιρο και να τελειώσει το πρωτάθλημα ομαλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, εξέφρασε με χθεσινές του δηλώσεις ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Καλυθιών Μάριος Πλακίδας!

Ο έμπειρος επιθετικός τόνισε μεταξύ άλλων πως «πάνω απ’ όλα είναι η υγεία και η ασφάλεια βέβαια»,  ωστόσο επεσήμανε πως «θα ήθελα πάρα πολύ να περάσουμε όλο αυτό που συμβαίνει και να μπορέσουμε να παίξουμε και πάλι ποδόσφαιρο». Συγκεκριμένα, είπε τα ακόλουθα:

«Όσο και να χρειαστεί να μείνουμε εκτός θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες που μας δίνουν. Ευελπιστώ ότι θα μπορέσουμε να παίξουμε και πάλι ποδόσφαιρο πριν από το καλοκαίρι. Ως ποδοσφαιριστής και ως θεατής ασφαλώς και θα ήθελα να τελειώσει ομαλά η χρονιά και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δυστυχώς όμως οι εξελίξεις δείχνουν ότι τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα. Κανείς δεν μπορεί να πει κάτι με βεβαιότητα. Προσωπικά είμαι υπέρ του να παίξουμε. Θα ήθελα να τελειώσει αυτή η σεζόν έτσι όπως άρχισε με το έναν ή τον άλλο τρόπο. Ας είναι και αργότερα και αφού έχουμε περάσει αυτό που περνάμε αυτή τη στιγμή». 

Σε ερώτηση για το πόσο δύσκολο θα είναι να επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές σε αγωνιστική δράση εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, απάντησε ως εξής:
«Θα είναι αρκετά δύσκολο ειδικά για έναν ερασιτέχνη παίκτη που θα έχει μια τόσο μεγάλη αποχή. Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι έχουμε παράλληλα και τις δουλειές μας οπότε είναι απολύτως λογικό να μην μπορέσουμε να είμαστε και στην κατάλληλη φόρμα. Ίσως υπάρξουν και αρκετοί τραυματισμοί. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο».

Ο πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες αυτές τις ημέρες μπορούμε από μόνοι μας να κάνουμε λίγο συντήρηση. Έστω και μέσα στο σπίτι ή να τρέξουμε κάπου απομονωμένα, χωρίς να υπάρχει κόσμος. Προσωπικά το κάνω. Έχω στο σπίτι όργανο γυμναστικής οπότε γυμνάζομαι. Κάνω μια συντήρηση και περνάει και η ώρα ευχάριστα. Αυτοί που αγαπάμε το ποδόσφαιρο και το σώμα μας πρέπει να κάνουμε κάτι και όχι να καθόμαστε σε μια καρέκλα. Πάνω απ’ όλα αγαπάμε τον αθλητισμό. Αν υπάρχει θέληση μπορούμε να βρούμε κάποιους τρόπους για να κάνουμε μια συντήρηση».

Σε ερώτηση για το ποια είναι γνώμη του σχετικά με το Δωδεκανησιακό πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται φέτος για πρώτη φορά, είπε τα εξής:
«Σίγουρα είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα σε σχέση με αυτό της Βοιωτίας και της Αιτωλοακαρνανίας που έπαιζα το προηγούμενο διάστημα. Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Βλέπουμε ότι οι ομάδες πάνω κάτω είναι στα ίδια κυβικά αν εξαιρέσουμε τον ΑΟ Πυλίου και τον Ηρακλή Μαριτσών που είναι ίσως ένα …κλικ παραπάνω. Ακόμα και αυτές οι ομάδες όμως έχουμε δει ότι δεν είναι ανίκητες. Έχουν χάσει βαθμούς και οι δυο. Άρα και οι ομάδες που είναι πιο κάτω στη βαθμολογία είναι εξίσου δυνατές. Μου αρέσει το πρωτάθλημα αυτό το οποίο είναι απρόβλεπτο και υγιές. Επίσης υπάρχουν πάρα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Τα Δωδεκάνησα δεν έχουν τόσο ανάγκη από ξένους ποδοσφαιριστές. Υπάρχει το κατάλληλο υλικό και οι ομάδες πρέπει να πιστέψουν στα νέα παιδιά».

Ο Μάριος Πλακίδας (αριστερά) δηλώνει ότι είναι σημαντικό το πρωτάθλημα να κριθεί μέσα στα γήπεδα
Ο Μάριος Πλακίδας (αριστερά) δηλώνει ότι είναι σημαντικό το πρωτάθλημα να κριθεί μέσα στα γήπεδα