Παναγιώτης Κουνάκης: Να μην  κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα  σε όσους χρωστάνε

Την παρέμβαση του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου προς τη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να μην γίνουν στην περιοχή μας διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών ζητά ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Κουνάκης.

Ειδικότερα,  ο κ. Κουνάκης που κατέθεσε ήδη το σχετικό αίτημα προς τον περιφερειάρχη, επισημαίνει ότι τα νησιά της περιφέρειάς μας έχουν ως μοναδική πηγή εισοδήματος τον τουρισμό, ο οποίος πλήττεται καίρια εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ως εκ τούτου θα υπάρξουν προβλήματα και αδυναμίες σε ό,τι αφορά την πληρωμή των λογαριασμών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά και για το λόγο αυτό δεν πρέπει να γίνουν διακοπές ρεύματος.

Παράλληλα κατέθεσε προτάσεις και στην οικονομική επιτροπή της περιφέρειας και ειδικότερα ο κ. Κουνάκης προτείνει να αυξηθούν οι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου και μάλιστα να συμβληθούν μαζί του σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ σε όλα τα νησιά. Αυτό θα πρέπει να γίνει με την παράλληλη απλούστευση της διαδικασίας σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών. 

Επίσης προτείνει τη δημιουργία μητρώου εθελοντών σε όλα τα νησιά για να παρέχουν βοήθεια στο σπίτι σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, ενώ δίνει τα συγχαρητήριά του στον κ. Χατζημάρκο για το αίτημα να μετατραπούν σε κλειστές δομές τα ΚΥΤ των νησιών.