Συνεχίζεται η απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων στη Ρόδο

Σε απολύμανση των πλέον κοινόχρηστων χώρων του νησιού και των πιο κεντρικών σημείων του, έχει αποδυθεί, ως γνωστόν, τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος της Ρόδου και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Καθαριότητας.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Επιχειρησιακής λειτουργίας και Καθημερινότητας του Πολίτη, κα Τσαμπίκα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου, έχουν ήδη απολυμάνει τα μηχανήματα της υπηρεσίας και, στη συνέχεια, οκτώ υπάλληλοι ανέλαβαν να απολυμάνουν τους κοινόχρηστους χώρους. Ξεκίνησαν από τους πλέον κεντρικούς και πολυσύχναστους, έξω από τις τράπεζες και τις υπηρεσίες όπου διέρχεται αρκετός κόσμος.

Σήμερα αναμένεται…να πιάσουν τα λιμάνια ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα απολυμάνουν και τον εξωτερικό, αύλειο, χώρο του Νοσοκομείου της Ρόδου, έπειτα βέβαια από συνεννόηση με τον Διοικητή.
Μετά τα παραπάνω, σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν οι δημοτικές ενότητες όπου και εκεί θα γίνει απολύμανση στα πιο κεντρικά σημεία αλλά και σε κάποια χωριά απ’ όπου υπάρχουν αιτήματα.

Μέχρι τώρα το συνεργείο απολύμανσης της Υπηρεσίας Καθαριότητας αποτελείται από οκτώ άτομα, όμως, μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αυξηθούν στα δέκα.
Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία διαθέτει μηχάνημα που μπορεί να κάνει τις απολυμάνσεις ενώ όλοι οι υπάλληλοι έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας που πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους, λόγω της φύσης της εργασίας τους.

Τέλος, και στη Διεύθυνση Καθαριότητας ένας καθόλου ευκαταφρόνητος αριθμός υπαλλήλων έχει κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού ή αυτής για τις ευπαθείς ομάδες, οπότε αυτή την περίοδο η Υπηρεσία λειτουργεί με ένα ποσοστό 30% περίπου λιγότερο προσωπικό.
Σημειώνεται ότι για τους εσωτερικούς χώρους του Δημαρχείου και των δημοτικών καταστημάτων, η απολύμανση γίνεται από Εταιρεία στην οποία έχει ανατεθεί από τον Δήμο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις κεντρικές ανακοινώσεις.