Κατά 90% μειώθηκε η κίνηση στα ταξί της Ρόδου!

Έκκληση στους συμπολίτες μας να εμπιστεύονται το ταξί για τις μετακινήσεις τους, ως το πιο καθαρό μέσο μεταφοράς, απευθύνουν οι ταξιτζήδες της Ρόδου, οι οποίοι αυτό το διάστημα είδαν τη δουλειά τους να έχει δραματικές απώλειες της τάξεως του 90%!

Σε δηλώσεις τους χθες οι εκπρόσωποί τους διαβεβαίωσαν ότι τηρούν όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας της υγείας, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται κεντρικά, ζητούν όμως να περιληφθεί και ο κλάδος τους στα μέτρα στήριξης των εργαζομένων που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.

Αναλυτικά:
Καταρχάς, όπως είπε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ταξί κ. Θεοδόσης Καστανίδης, σκοπός της ενημέρωσης είναι ότι θέλουν να δείξουν στον κόσμο και την κοινωνία ότι είναι ένα κομμάτι δικό τους. Δηλαδή, όταν εκείνοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι αυτοκινητιστές, είτε πρόκειται για οικονομικό, είτε για μείωση της δουλειάς κτλ. Θέλησαν, λοιπόν, να τονίσουν ότι το ταξί είναι ένα από τα πιο ασφαλή μέσα από πλευράς υγιεινής.
 

Oι ταξιτζήδες της Ρόδου εφοδιασμένοι με όλα τα μέσα ατομικής προστασίας αλλά και απολύμανσης των οχημάτων τους
Oι ταξιτζήδες της Ρόδου εφοδιασμένοι με όλα τα μέσα ατομικής προστασίας αλλά και απολύμανσης των οχημάτων τους


Το Υπουργείο τούς έχει δώσει συγκεκριμένες εντολές τις οποίες και ακολουθούν ευλαβικά:
Δηλαδή, με το που μπει μέσα στο ταξί ένας πελάτης, θα τους δώσει τα χρήματα και αμέσως θα απολυμάνουν τα χέρια τους με γνωστό αντιβακτηριδιακό ή με οινόπνευμα. Επίσης, θα απολυμάνουν τα σημεία όπου κάθισε ή άγγιξε ο πελάτης, μόλις αυτός εξέλθει από το ταξί, σύμφωνα και με τις εντολές του Υπουργείου.

Εκείνο που δεν θέλουν πάντως-συνεχίζει ο Πρόεδρος-είναι να φοβίσουν τον κόσμο επειδή κατά καιρούς βγαίνει στο διαδίκτυο για κάποιους που ρίχνουν φάρμακο μέσα στα ταξί και έχει διάρκεια πολλές ώρες. «Δεν πρέπει φοβάται τίποτα ο κόσμος.


Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι το ταξί ήταν και είναι πάντοτε το πιο καθαρό μέσο για να μεταφέρεται», τονίζει ο κ. Καστανίδης.

Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τον κόσμο λέει ότι για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που μεταβαίνουν στις τράπεζες, μπορούν να παίρνουν τηλέφωνο για ταξί, στα δύο ραδιοταξί που έχουμε στο νησί, να τους μεταφέρουν στην τράπεζα, να τους περιμένει εκεί ο ταξιτζής να τους ξαναπάει πίσω. Το ίδιο μπορούν να κάνουν και για τα ψώνια τους.

Λέει ακόμη ο κ. Καστανίδης: «Το ταξί είναι το πιο σίγουρο μέσο. Δεν υπάρχει άλλο μέσο το οποίο να είναι σίγουρο σαν το ταξί αυτή τη στιγμή. Επίσης, είναι πολύ καθαρό, να μην ανησυχεί καθόλου και να μπαίνει μέσα».

Σημειώνεται ότι, το τελευταίο διάστημα και στη Ρόδο έχουν αυξηθεί οι κλήσεις για τη μεταφορά ηλικιωμένων συμπολιτών μας και οι ίδιοι είναι στη διάθεση όλων των πολιτών.

Δραματική πτώση
Με μελανά χρώματα περιγράφει, στη συνέχεια, ο Πρόεδρος τις επιπτώσεις που είχε στον κλάδο τους, και στη Ρόδο, ο κορωνοϊός: «Η δουλειά μας έχει πέσει κατά 90%. Παρ’ όλα αυτά, πολλοί ταξιτζήδες κάθονται στις πιάτσες για να εξυπηρετήσουν. Εμείς κάνουμε λειτούργημα πλέον», τονίζει και αναφέρει ότι συνάδελφοί του πιάνουν δουλειά από τις 6:00 το πρωί και μέχρι το μεσημέρι έχουν μόνο μία κούρσα, δηλαδή κάθονται μόνο για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο αφού δεν βγαίνει μεροκάματο.

Σχετικά με την πορεία του τουρισμού, είπε ότι ήδη ο κλάδος έχει πληγεί πάρα πολύ και το χειρότερο είναι ότι οι οδηγοί ταξί, που είναι πάνω από 70 με 100 άτομα, είτε έχουν δώσει ενοίκιο ή κάθονται στη θέση τους για να βγάλουν 5-10 ευρώ μεροκάματο, καθώς ο κλάδος έχει πληγεί πάρα πολύ. Ο κ. Καστανίδης, πάντως, τόνισε ότι δεν απολύουν τους οδηγούς οι οποίοι συνεχίζουν να δουλεύουν. Από εκεί και πέρα περιμένουν  και την πολιτεία να τους βοηθήσει και να πάρουν και εκείνοι τα 800 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση περιλαμβάνουν και τους ταξιτζήδες για τις υποχρεώσεις στον ΕΦΚΑ και την Εφορία, να πάνε τρεις-τέσσερις μήνες πίσω, αυτό όμως όχι και για το βοήθημα που πρέπει να πάρει ο ιδιοκτήτης ή ο οδηγός ταξί.  Σε επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας τους, ο τελευταίος  του ζήτησε να επικοινωνήσει με τον συμπατριώτη μας Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα και να του θέσει το αίτημα αυτό.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των οδηγών ταξί,  κ. Παναγιώτης Κοντός, αφού τόνισε ότι προέχει η υγεία των πολιτών και των συναδέλφων του, εξέφρασε την ελπίδα το Υπουργείο Οικονομικών να κάνει κάτι και για τον κλάδο επειδή ανήκει σε μία ειδική κλίμακα που έχει θέματα και με την ανεργία.  

Τέλος, οι αυτοκινητιστές παρακαλούν θερμά  τους πελάτες τους να αποφεύγουν το μπροστινό κάθισμα και να κάθονται στο πίσω, ώστε να τηρείται κάποια απόσταση.