Επιστολή του DER Touristik στους Έλληνες ξενοδόχους

Με τη φράση, «Κορωνοϊός: Μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία», ξεκινά η επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου DER Touristik, Sören Hartmann, προς τους Έλληνες ξενοδόχους, την οποία αποκαλύπτει το money-tourism.gr.

Στην επιστολή την οποία συνυπογράφει και ο Ingo Burmester, διευθύνων σύμβουλος της  DER Touristik Central Europe, τονίζει ότι η ισχυρή βάση του ομίλου DER Touristik και της μητρικής REWE, εξασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχεια των συνεργασιών με τα ξενοδοχεία, ενώ υπογραμμίζει ότι η εταιρεία πληρώνει κανονικά για τις υπηρεσίες που χρησιμοποιεί και δεν έχει κάνει αναστολή πληρωμών.

Σε ένα σημαντικό σημείο της επιστολής υπογραμμίζει ότι «…Βάσει όσων γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, αναμένουμε ότι η τρέχουσα κατάσταση δεν θα διαρκέσει περισσότερο από τέσσερις έως έξι εβδομάδες, μετά από τις οποίες θα επιστρέψουμε στη δουλειά ως συνήθως.

Για εμάς, η τουριστική βιομηχανία είναι θέμα εμπιστοσύνης. Η κρίση θα είναι ένα πικρό χτύπημα, αλλά προσφέρει και μια σημαντική ευκαιρία για τους πραγματικούς επαγγελματίες και αυτή θέλουμε να την εκμεταλλευτούμε μαζί σας. Συνεχίζουμε να βασιζόμαστε στη σχέση και τη συνεργασία μας».

Στο μεταξύ για τον Οκτώβριο μετατίθεται σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του DTS Γιάννη Παπαδάκη, το ετήσιο πρόγραμμα διακοπών 5.000 Αυστριακών συνταξιούχων, που ήταν προγραμματισμένο για Απρίλιο και Μάιο στην Κρήτη.

Κατόπιν διαπραγματεύσεων, αποφασίστηκε η μετάθεσή του, γεγονός που αποτελεί πολύ σημαντική επιτυχία για τον ελληνικό Τουρισμό.