Δικογραφία σε βάρος 4 ατόμων για ρατσιστική επίθεση σε αλλοδαπό στην πόλη της Ρόδου

Αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη και με βαρύτατες διατάξεις του ποινικού κώδικα για ρατσιστική επίθεση, αναμένεται να βρεθούν τέσσερις συμπολίτες μας, ηλικίας 21, 22, 29 και 33 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, που προέκυψε έπειτα από έρευνα, συμμετείχαν σε επίθεση που έγινε σε βάρος αλλοδαπού εντός της πόλεως Ρόδου.

Σε επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας που έγινε πριν από λίγο αναφέρεται σχετικά με αυτό το περιστατικό:

Σχηματίστηκε δικογραφία για σωματική βλάβη με ρατσιστικό χαρακτήρα στη Ρόδο. Την 19-03-2020 προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 21, 22, 29 και 33 ετών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία γιατί σύμφωνα με σχετική καταγγελία την 17-03-2020 το βράδυ στην πόλη της Ρόδου επιτέθηκαν απρόκλητα και προκάλεσαν σωματική βλάβη σε αλλοδαπό.»

Από την δικογραφία προκύπτει ότι Παλαιστίνιος που φιλοξενούνταν στον χώρο των παλιών σφαγείων, είχε βγει από τον χώρο το βράδυ της 17ης Μαρτίου, αναζητώντας όπως είπε στους αστυνομικούς περίπτερο. Τότε, όπως ισχυρίστηκε, τον πλησίασε ι.χ. αυτοκίνητο από το οποίο βγήκαν 5 άτομα. Ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι του φώναζαν και τον χτύπησαν.

Την επομένη πήγε στο νοσοκομείο και εξετάστηκε από τους γιατρούς. Έφερε ελαφρά τραύματα. Χθες ο ίδιος προχώρησε στην καταγγελία και αμέσως κινήθηκε διαδικασία έρευνας από την υποδιεύθυνση ασφάλειας Ρόδου.

Αστυνομικοί προσήγαγαν συνολικά 10 άτομα τους οποίους εξέτασαν για το περιστατικό, ενώ όπως αναφέρεται στη σχετική δικογραφία, κατέληξαν σε 4 από αυτούς οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση.

Εξαιτίας της παρέλευσης του αυτοφώρου, αφέθηκαν ελεύθεροι και σε βάρος τους θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του νόμου διαδικασία.