Δικογραφία σε βάρος 4 ατόμων για ρατσιστική επίθεση σε αλλοδαπό στην πόλη της Ρόδου

Δικογραφία σε βάρος 4 ατόμων για ρατσιστική επίθεση σε αλλοδαπό στην πόλη της Ρόδου

Δικογραφία σε βάρος 4 ατόμων για ρατσιστική επίθεση σε αλλοδαπό στην πόλη της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1916 ΦΟΡΕΣ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επεκταθεί η κατηγορία και σε άλλα άτομα

Αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη και με βαρύτατες διατάξεις του ποινικού κώδικα για ρατσιστική επίθεση, αναμένεται να βρεθούν τέσσερις συμπολίτες μας, ηλικίας 21, 22, 29 και 33 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, που προέκυψε έπειτα από έρευνα, συμμετείχαν σε επίθεση που έγινε σε βάρος αλλοδαπού εντός της πόλεως Ρόδου.

Σε επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας που έγινε πριν από λίγο αναφέρεται σχετικά με αυτό το περιστατικό:

Σχηματίστηκε δικογραφία για σωματική βλάβη με ρατσιστικό χαρακτήρα στη Ρόδο. Την 19-03-2020 προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 21, 22, 29 και 33 ετών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία γιατί σύμφωνα με σχετική καταγγελία την 17-03-2020 το βράδυ στην πόλη της Ρόδου επιτέθηκαν απρόκλητα και προκάλεσαν σωματική βλάβη σε αλλοδαπό.»

Από την δικογραφία προκύπτει ότι Παλαιστίνιος που φιλοξενούνταν στον χώρο των παλιών σφαγείων, είχε βγει από τον χώρο το βράδυ της 17ης Μαρτίου, αναζητώντας όπως είπε στους αστυνομικούς περίπτερο. Τότε, όπως ισχυρίστηκε, τον πλησίασε ι.χ. αυτοκίνητο από το οποίο βγήκαν 5 άτομα. Ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι του φώναζαν και τον χτύπησαν.

Την επομένη πήγε στο νοσοκομείο και εξετάστηκε από τους γιατρούς. Έφερε ελαφρά τραύματα. Χθες ο ίδιος προχώρησε στην καταγγελία και αμέσως κινήθηκε διαδικασία έρευνας από την υποδιεύθυνση ασφάλειας Ρόδου.

Αστυνομικοί προσήγαγαν συνολικά 10 άτομα τους οποίους εξέτασαν για το περιστατικό, ενώ όπως αναφέρεται στη σχετική δικογραφία, κατέληξαν σε 4 από αυτούς οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση.

Εξαιτίας της παρέλευσης του αυτοφώρου, αφέθηκαν ελεύθεροι και σε βάρος τους θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του νόμου διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου