Σε χρόνο ρεκόρ η δημιουργία και λειτουργία της Δομής Υποστήριξης «Μενουμε Σπίτι» του Δήμου Καρπάθου

Νέα δομή κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης δημιουργήθηκε στον Δήμο Καρπάθου -όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το γραφείο Τύπου- για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της νήσου που δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.

Η δομή δημιουργήθηκε μετά από σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία εστάλη στους δήμους της χώρας. 

Η Δημοτική Αρχή, δουλεύοντας εντατικά , είναι σε θέση να ανακοινώσει  πολύ γρηγορότερα από ό,τι στους περισσότερους Δημους της χώρας τη λειτουργία της υπηρεσίας , ηλεκτρονικά από σήμερα  20/03 και τηλεφωνικά απο την Δευτέρα 23/03.

Συγκεκριμένα, από σήμερα το απόγευμα η υπηρεσία θα ξεκινήσει την καταγραφή των συμπολιτών μας που δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τις βασικές του ανάγκες, και δεν υπάρχουν στο περιβάλλον του οικείοι που είναι σε θέση να τους εξυπηρετήσουν προκειμένου να μπορεί να:

Τους εξυπηρετεί για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους.

Να συνδράμει στην πρόσβαση και εξυπηρέτηση τους από τις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους.

Να διεκπεραιώνει αιτήματα τους για την παραλαβή αιτήσεων και την παράδοση πιστοποιητικών για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ

Να διεκπεραιώνει κάθε άλλη εργασία συναφή με τα ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Ειδικά για τους άπορους και οικονομικά αδύναμους κατοίκους της πόλης, η δομή θα είναι σε θέση να προσφέρει δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Όσοι λοιπόν ανήκουν σε κάποια από τις προαναφερόμενες κατηγορίες συμπολιτών μας καλούνται να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα που έχει ήδη δημιουργηθεί από τον Δήμο Καρπάθου.

Με την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης στο www.karpathos.gr (από σήμερα το απόγευμα)

Μέσω email στην διευθυνση ηλ.ταχυδρομείου : virus@karpathos.gr

Στο τηλεφωνικό κέντρο στο 2245360151  (καθημερινά από τις 08:00 έως τις 20:00 – από την Δευτέρα 23 Μαρτίου) δηλώνοντας τα ακόλουθα:

Ονοματεπώνυμο:
Διεύθυνση κατοικίας:
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Ηλικία:

Το λόγο που δεν μπορούν μετακινηθούν από τις κατοικίες τους (ηλικιωμένοι, άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, ανοσοκαταστολή και χρόνιες νόσους όπως καρδιακή νόσο, αναιμία, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφροπάθεια – αιμοκαθαιρόμενοι, νευρομυϊκά ή νευρολογικά νοσήματα καθώς και χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως ΧΑΠ και βρογχικό άσθμα, εγκυμονούσες και θηλάζουσες).

Παράλληλα, στην πλατφόρμα μπορούν να εγγραφούν σε διαφορετική κατηγορία όσοι πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις ενώ παράλληλα είναι άποροι ή οικονομικά αδύνατοι προκειμένου να μπορεί ο Δήμος να προσφέρει δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και είδη πρώτης ανάγκης.

Για τη λειτουργία της υπηρεσίας έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στο Δημαρχείο το οποίο θα φιλοξενήσει το τηλεφωνικό κέντρο της δομής. 

Από την Δευτέρα 23 Μαρτίου, ο Δήμος Καρπάθου θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί όσους έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα και να τους παρέχει τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης στο σπίτι τους, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό αποτελεσματικά στις μετακινήσεις των συμπολιτών μας που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Παρακαλούνται όλοι, με υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης, να μην εγγράφονται στην υπηρεσία άτομα που δεν ανήκουν στις κατηγορίες που αναφέρονται ή άτομα που μπορούν να εξυπηρετούνται από τις οικογένειες τους ή από άτομα του περιβάλλοντος τους.