Αεροπλάνο από το Ιράκ αναμένεται σήμερα στην Κω με δεκάδες άνδρες της Frontex!

Εξαιρετικά επείγουσα επιστολή απέστειλε σήμερα ο δήμαρχος της Κω Θεοδόσης Νικηταράς στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία τον ενημερώνει ότι αναμένεται σήμερα άφιξη αεροπλάνου στο αεροδρόμιο "Ιπποκράτης" από το Ιράκ, με δεκάδες άνδρες της Frontex.

Σύμφωνα με τον κ. Νικηταρά είναι προγραμματισμένο να διανυκτερεύσουν στο νησί και αύριο να αναχωρήσουν με τελικό προορισμό την Δανία, γεγονός που προφανώς δημιουργεί εύλογη ανησυχία λόγω του φόβου για την διάδοση του κορωνοϊού.

Ο δήμαρχος της Κω διευκρινίζει παράλληλα ότι θα αποτρέπει με κάθε τρόπο την κάθοδο του συγκεκριμένου αεροπλάνου στο νησί.

Αναλυτικότερα στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύσου κ. Παναγιώτη Μηταράκη, στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, καθώς επίσης στην ΥΠΑ και στους βουλευτές Δωδεκανήσου, αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ,

Με μεγάλη έκπληξη μαθαίνουμε ότι επίκειται σήμερα στο αεροδρόμιο της Κω άφιξη αεροπλάνου από το Ιράκ, το οποίο μεταφέρει δύναμη δεκάδων ανδρών της Frontex, προκειμένου να αναχωρήσουν αύριο με προορισμό τη Δανία.

Θεωρώ ότι αυτό πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία, άμεσα.

Όταν εξαντλούμε όλες τις δυνάμεις προκειμένου να προστατεύσουμε το νησί μας, που δε διαθέτει αξιόλογες ιατρονοσοκομειακές υποδομές, από την εξάπλωση του κορονοϊού, είναι αδιανόητη μια τέτοια ενέργεια.

Ο Δήμος Κω θα αποτρέψει με κάθε τρόπο την κάθοδό τους στο νησί μας.

Ο Δήμαρχος Κω
Θεοδόσης Α. Νικηταράς