Μαλλιάκας: «Ομάδα που θα την χαίρονται όλοι!»

Μαλλιάκας: «Ομάδα που θα την χαίρονται όλοι!»

Μαλλιάκας: «Ομάδα που θα την χαίρονται όλοι!»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 562 ΦΟΡΕΣ

Ο τεχνικός διευθυντής και πρώην ποδοσφαιριστής της Ρόδου Νικήτας Μαλλιάκας μιλάει για το μέλλον του συλλόγου που υπηρετεί, ενώ εκφράζει την άποψη ότι η μπάλα φέτος δεν θα κυλήσει ξανά στα γήπεδα λόγω κορωνοϊού

Την άποψη ότι η Ρόδος και του χρόνου θα είναι πάρα πολύ ισχυρή και θα μπορέσει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο όπως και αν λέγεται η κατηγορία στην οποία θα κληθεί να πάρει μέρος και όποιοι και αν θα είναι απέναντι της, εξέφρασε με χθεσινές του δηλώσεις ο τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων» Νικήτας Μαλλιάκας. Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι εξαιτίας του κορωνοϊού δεν θα είναι εφικτό να ολοκληρωθούν φέτος ομαλά τα πρωταθλήματα.

Συγκεκριμένα, είπε:
«Ολόκληρος ο πλανήτης …διαλύεται οπότε θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο είναι το …λιγότερο που μπορούμε να πούμε ότι επηρεάζεται από αυτή την ιστορία. Καθημερινά παίρνονται μέτρα για να μείνουμε στο σπίτι και όπως βλέπω θα παρθούν και άλλα διότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι το τι έχει συμβεί. Τα χειρότερα είναι πιθανό να έρθουν. Είναι μπροστά μας αν δεν προσέξουμε. Δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Η προσωπική μου άποψη πάντως είναι ότι δεν θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα για φέτος. Θα επικυρωθούν οι βαθμολογίες ως έχουν.

Λίγες άλλωστε είναι οι περιπτώσεις που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ποιες ομάδες θα είναι στην 1η ή στην 2η θέση. Δεν αναφέρομαι μόνο στη Γ’ Εθνική αλλά και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Νομίζω ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει το ρίσκο να ανοίξει τα γήπεδα και να πει πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες ακόμα με το θέμα του υποβιβασμού αλλά νομίζω ότι η κυβέρνηση θα πάρει μια …οριζόντιο απόφαση και θα πούνε τέλος. Από εκεί και πέρα θα είναι θέμα της ΕΠΟ στο τι θα κάνει ενόψει της νέας χρονιάς και το αν θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των κατηγοριών».

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως η Ομοσπονδία και οι φορείς θα προχωρήσουν σε μια αναδιάρθρωση κατηγοριών προκειμένου να …ικανοποιήσουν και τις ομάδες που θα αδικηθούν φέτος από ένα βίαιο σταμάτημα των πρωταθλημάτων, απάντησε ως εξής:
«Το περσινό μοντέλο με την αναδιάρθρωση που έγινε δεν πέτυχε. Το ποδόσφαιρο γύρισε 100 χρόνια πίσω. Ήταν μια λάθος κίνηση όπως φάνηκε στην πορεία. Δεν πέτυχε αυτό το μοντέλο. Δεν είναι τόσο απλό να ανέβει μια ομάδα από το τοπικό και να πάει στη Γ΄ Εθνική και από εκεί και πέρα να προχωρήσει. Πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα. Πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση έχει βάλει πολλούς τεχνοκράτες κοντά στους υπουργούς, ο καθένας στον τομέα που είναι εξειδικευμένος. Πιστεύω ότι το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και με τον αθλητισμό. Κάποιοι παλαίμαχοι ίσως παίκτες και γενικώς γνώστες μπορούν να προτείνουν στον υπουργό πάνω σε πια βήματα πρέπει να βαδίσει το θέμα αυτό με τις κατηγορίες».

Σχετικά με την ομάδα της Ρόδου και τη νέα αγωνιστική περίοδο, τόνισε τα ακόλουθα:
«Συζητάμε καθημερινά με τον πρόεδρο. Η Ρόδος σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται και με όποιον αντίπαλο έχει απέναντι της, θα πρωταγωνιστήσει. Η Ρόδος θα κοιτάξει την ιστορία της, το όνομα της και θα αγωνιστεί κάνοντας πρωταθλητισμό. Δεν θεωρώ ότι οι αντίπαλοι που θα έχουμε απέναντι μας, θα έχουν μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ιστορία από την ομάδα μας. Θα προσπαθήσουμε το καλοκαίρι να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται. Το περασμένο καλοκαίρι ακούστηκαν πολλά γι’ αυτή την ομάδα.

Θεωρώ όμως ότι αυτή τη στιγμή είναι από τα πιο υγιή σωματεία που υπάρχουν στην Ελλάδα ακόμα και σε σχέση με ομάδες της Super League. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι ίδιοι οι παίκτες. Ήδη αρκετοί παίκτες μας …ανοίγουν την πόρτα από μόνοι τους προκειμένου να συζητήσουμε μαζί τους για την επόμενη χρονιά. Όλα στη Ρόδο λειτουργούν ομαλά παρά τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην κοινωνία μας. Πάμε να κάνουμε μια ομάδα που θα την χαίρονται όλοι οι Δωδεκανήσιοι. Όχι μόνο οι Ροδίτες».

Σε ερώτηση για το ποιο πιστεύει ότι μπορεί ρεαλιστικά να είναι το …ταβάνι αυτής της ομάδας;
«Με τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο νησί της Ρόδου, δεν μπορούμε να δούμε ομάδα στην Α’ Εθνική. Όταν φτιαχτεί όμως ένα καινούργιο γήπεδο ποδοσφαίρου, επειδή η Ρόδος έχει τον κόσμο αλλά και την …τρέλα του προέδρου, θα είναι πολύ εύκολο να πάει στην Α’ Εθνική. Φυσικά υπάρχει και ένα άλλο σενάριο. Να καταφέρουμε να ανέβουμε στη μεγάλη κατηγορία και μετά να πιέσουμε το κράτος και να ζητήσουμε να μας φτιάξει το γήπεδο. Ίσως κάνουμε και αυτή την κίνηση. Και νομίζω ότι με τον πρόεδρο που διαθέτει η Ρόδος αυτή τη στιγμή, δεν νομίζω ότι θα περιμένουμε και πολύ για να μας φτιάξουν γήπεδο και μετά να προχωρήσουμε…».

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού

Στην Εθνική βόλεϊ Κ16 η Σοφία Καλημεράκη του Ροδίων Άθλησις!

Γ’ Εθνική – 32η Αγωνιστική: Πλήρης δράση σήμερα και αύριο

ΑΕΡΑ: Με ενδεκάδα ανάγκης στο Μαρκόπουλο